Acțiunile Deutsche Boerse scad din cauza riscurilor de eșec al fuziunii cu LSE

Acțiunile Deutsche Boerse scad din cauza riscurilor de eșec al fuziunii cu LSE
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Acțiunile Deutsche Boerse au scăzut luni cu 4,1%, îm urma informațiilor că fuziunea cu London Stock Exchange (LSE) riscă să eșueze din cauza problemelor antiturst, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LSE a anunțat duminică seara că nu va vinde participația majoritară deținută la platforma de tranzacționare MTS din Italia, așa cum a cerut Comisia Europeană pentru ca fuziunea să aibă loc, scrie News.ro.

Potrivit LSE, afacerile din Italia, din care face parte și MTS, sunt o sursă majoră de venituri și profit, iar vânzarea MTS ar dăuna relației sale cu autoritățile de reglementare din Europa.

LSE și Deutsche Boerse au propus o soluție alternativă, de vânzare a LCH SA, subsidiara franceză a LCH Group, deținută în majoritate de LSE.

DNA: Ministerul Justiției a distrus un document de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul privind proiectul OUG 13 CITEȘTE ȘI DNA: Ministerul Justiției a distrus un document de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul privind proiectul OUG 13

Comisia vrea ca LSE să vândă participația majoritară la MTS, o platformă electronică de tranzacționare pentru olbigațiuni guvernamentale europene I alte titluri cu venituri fixe.

MTS este o platformă majoră de tranzacționare a obligațiunilor guvernamentale italiene și a altor titluri, având o importanță sistemică în Italia, potrivit LSE.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
london stock exchange