Acțiunile europene, la minimul ultimilor 2 ani după arestarea fiicei fondatorului Huawei

Acțiunile europene, la minimul ultimilor 2 ani după arestarea fiicei fondatorului Huawei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 dec 2018

Acțiunile europene se depreciază puternic joi, în ton cu piețele de capital asiatice, care au suferit corecții de până la 2,5% după ce informațiile privind arestarea fiicei fondatorului Huawei în Canada au reaprins temerile privind fragilitatea armistițiului încheiat de SUA și China pe tema tarifelor vamale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul prânzului, indicele paneuropean Stoxx Europe 600 era în scădere cu 2,46%, până la 345,56 puncte, cel mai scăzut nivel din septembrie 2016, potrivit datelor Investing.com. Europe 600 se află la a treia sesiune consecutivă de scădere.

Acțiunile companiilor din tehnologie înregistrau scăderi semnificative, indicele de sector pierzând 3,17%.

Zi de corecții pe bursa românească. Volumele cad subit CITEȘTE ȘI Zi de corecții pe bursa românească. Volumele cad subit

Arestarea fiicei fondatorului Huawei, Wanzhou Meng, în Canada, la cererea autorităților americane, a reaprins temerile investitorilor privind eficacitatea armistițiului agreat de primele două economii ale lumii la reuniunea G20 din weekend.

SUA și China au agreat să suspende un război comercial declanșat la începutul anului, președintele american, Donald Trump, angajându-se să amâne majorarea tarifelor pentru bunuri chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari, intrate recent în vigoare.

Meng, directorul financiar al producătorului chinez de smartphone Huawei, a fost arestată pentru presupuse încălcări ale sancțiunilor impuse de SUA Iranului.

Ca efect, principalii indici ai burselor asiatice au înregistrat deprecieri de 1,7% până la 2,5% joi, acțiunile din sectorul tehnologic fiind cele mai afectate.

În Europa, indicele DAX 30 (Frankfurt) consemna un declin de 2,59% după primele ore de tranzacții, FTSE 100 (Londra) se deprecia cu 2,44%, CAC 40 (Paris), cu 2,49%, iar FTSE MIB (Milano), cu 2,3%.

Acțiunile producătorului austriac de semiconductori Ams erau în scădere cu 7,1%, cele ale companiei franceze Capgemini, furnizor de consultanță în IT, se depreciau cu 6,96%, în timp ce titlurile companiei germane din domeniul semiconductorilor Dialog consemnau un declin de 3,33%.

În SUA, contractele futures sunt în scădere, semnalând o deschidere în teritoriu negativ a principalilor indici bursieri. Bursa de la New York a fost închisă ieri, pentru a marca decesul fostului președinte George H.W. Bush.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii
huawei
sua
china
razboi comercial