Acțiunile Patria Bank, la bursă cu un nou simbol. Banca închide sucursale și concediază angajați

Acțiunile Patria Bank, la bursă cu un nou simbol. Banca închide sucursale și concediază angajați
scris 13 iul 2017

Acțiunile Patria Bank sunt tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) sub un nou simbol bursier, în urma finalizării fuziunii cu Banca Comercială Carpatica, astfel că începând de joi simbolul „BCC” devine „PBK”. Banca va continua procesul de restructurare și reorganizare, astfel că va închide sucursale și face disponibilizări, estimând că va ajunge pe profit din trimestrul IV, a declarat joi președintele consiliului de administrație al Patria Bank, Horia Manda.

”Sunt 113 sucursale, dar în septembrie vor rămâne 85 de sucursale. Există orașe unde sunt două sucursale și nu se justifică, este o chestiune de eficientizare a resurselor. În astfel de orașe o să facem o singură sucursală”, a afirmat Manda, în urma deschiderii ședinței de tranzacționare.

Acțiunile Patria Bank (PBK) sunt listate pe piața principală a BVB, la categoria Premium și sunt incluse în indicele BETPlus, scrie News.ro.

După fuziune, numărul de salariați va scădea de la ”peste 1.000 la 860 de angajați după luna septembrie”, a precizat Manda.

Clienții vor putea da în judecată mai ușor băncile americane CITEȘTE ȘI Clienții vor putea da în judecată mai ușor băncile americane

Întrebat dacă vor avea loc concedieri, el spune că ”acest lucru este inerent atunci când au loc fuziuni”.

Șeful CA estimează că banca va ajunge pe profit din trimestrul IV al acestui an și pe profit anual din 2018.

Patria Bank și-a propus să ajungă la o cotă de piață de 2,5% în patru-cinci ani, ”fără achiziții, care ne pot duce mai rapid acolo”, de la 1,2% în prezent, potrivit președintelui consiliului de administrație.

„PBK înlocuiește simbolul BCC la Bursa de Valori București, marcând intrarea într-o nouă etapă de creștere solidă a Patria Bank, după implementarea fuziunii cu Banca Comercială Carpatica. Schimbarea simbolului de tranzacționare al acțiunilor nu este o simplă schimbare formală, ci reflectă o noua strategie și identitate a băncii”, a spus Manda.

Noua strategie comercială a băncii urmărește dezvoltarea retailului prin extinderea creditării în noi medii, consolidarea și diferențierea prin segmentele de microfinanțare, IMM și Agro, dar și menținerea unei relații solide și de încredere cu deponenții, obiectivele esențiale fiind performanța financiară și profitabilitatea în anii următori, potrivit reprezentanților băncii.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a fuzionat la 1 mai cu Patria Bank. Noua instituție bancară are peste 240.000 de clienți.

Banca a înregistrat în primul trimestru din acest an o pierdere de 9,7 milioane lei, cu 27% mai mare decât în trimestul IV 2016, pe fondul încetinirii activității cauzate de pregătirea fuziunii.

Activele totale au scăzut în trimestrul 1 cu 4% față de 31 decembrie 2016, la 2,49 miliarde lei, pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clienți și închiderii a 18 agenții în decembrie 2016.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
patria bank
bvb
horia manda