Allianz își vinde subsidiara din Coreea de Sud asiguratorului chinez Anbang

Allianz își vinde subsidiara din Coreea de Sud asiguratorului chinez Anbang
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2016

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, și-a vândut divizia de asigurări din Coreea de Sud grupului chinez Anbang Insurance, valoarea tranzacției nefiind dată publicității, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul extinde achizițiile externe ale Anbang Insurance, cu active de 253 miliarde de dolari. Luna trecută, asiguratorul chinez a anunțat preluarea Strategic Hotels & Resorts, pentru suma de 6,5 miliarde de dolari.

Activele Allianz din Coreea de Sud au atras interes din partea Fosun International (China), Prudential Financial (SUA) și alte instituții financiare din Coreea de Sud, au declarat recent, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Și alți asiguratori globali, cum ar fi ING și Standard Chartered, și-au redus în ultimii ani expunerea la piața sud-coreeană.

Allianz are operațiuni pe 14 piețe asiatice, însă cea mai importantă subsidiară este cea din Coreea de Sud.

Prima victimă Panama Papers: Premierul Islandei a demisionat CITEȘTE ȘI Prima victimă Panama Papers: Premierul Islandei a demisionat

În cea mai recentă tranzacție, Anbang va achiziționa divizia de asigurări de viață a Allianz din Coreea de Sud și divizia de gestionare a activelor Allianz Global Investors Korea. Anul trecut, Anbang a cumpărat o participație de 63% în asiguratorul sud-coreean Tongyang Life Insurance.

Miercuri, un ziar din Coreea de Sud a anunțat că Anbang a acceptat să achiziționeze divizia de asigurări de viață a Allianz din Coreea de Sud pentru aproximativ 250 miliarde de woni (216 milioane de dolari), citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Asiguratorul german este prezent și pe piața din România, prin compania Allianz-Țiriac Asigurări. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
anbang
allianz