Analiștii CFA estimează că euro va depăși 4,8 lei în următoarele 12 luni

Analiștii CFA estimează că euro va depăși 4,8 lei în următoarele 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2019

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a scăzut în luna iulie, față de luna anterioară, iar analiștii estimează că euro va depăși 4,83 lei în următoarele 12 luni, arată datele publicate, luni, de CFA România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vineri, Banca Națională a României (BNR) a anunțat un curs de referință de 4,7216 lei/euro, scrie News.ro.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească), a fost lansat de către CFA România și reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un an.

Judecătorul Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiției, demisionează din magistratură CITEȘTE ȘI Judecătorul Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiției, demisionează din magistratură

În luna iulie, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a scăzut, față de luna anterioară, cu 2,7 puncte, până la 48,2 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu a crescut cu 3,1 puncte.

Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului. Astfel, Indicatorul condițiilor curente a scăzut față de luna anterioară cu 4,1 puncte, până la 56,4 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a scăzut cu 3,4 puncte.

Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 1,9 puncte, până la 44,1 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 6,4 puncte.

În ceea ce priveste cursul valutar, 75% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală).

Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7857 lei pentru un euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8358 lei.

Totodată, aproape 60% dintre participații la sondaj anticipează o majorare a ratei inflației, iar rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (august 2020/august 2019) a înregistrat o valoare medie de 3,91% (la momentul realizării sondajului, rata inflației se situa la valoarea de 3,84%).

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfa
curs valutar