Analiștii nu se așteaptă la o modificare a politicii monetare a BCE la reuniunea de joi

Analiștii nu se așteaptă la o modificare a politicii monetare a BCE la reuniunea de joi
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2018

Este puțin probabil ca guvernatorii Băncii Centrale Europene să schimbe politica monetară la reuniunea de joi dar ar putea să modifice comunicarea pentru a oferi unele indicii cu privire la momentul în care vor lua sfârșit achizițiile de obligațiuni, susțin analiștii intervievați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a relansarea creșterea economică în zona euro prin stimulente monetare semnificative, BCE discută în prezent când să pună capăt acestor stimulente. Însă îngrijorările cu privire la nivelul redus al inflației, aprecierea euro și recentele volatilități de pe piață ar urma să-i determine pe gardienii euro să opteze pentru menținerea statu quo-ului, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană a informat companiile tehnologice că preferă taxarea profiturilor, nu a veniturilor, în reforma taxării afacerilor online

"Nu există nicio grabă. BCE are suficient timp la dispoziție pentru a anunța o modificare a orientării viitoare a politicii sale. În plus, având în vedere volatilitatea recentă de pe piețele de acțiuni și valutare nu credem că BCE va risca să facă valuri", susține Luigi Speranza, economist la BNP Paribas.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
politica monetara