ANALIZĂ PROFIT TV The Song Remains The Same este povestea de la București

ANALIZĂ PROFIT TV The Song Remains The Same este povestea de la București
Cătălin Chivu
Cătălin Chivu
scris 18 feb 2020

Bursele din Statele Unite ale Americii (SUA) au fost închise ieri cu ocazia President's Day, o sărbătoare federală americană, sărbătorită în a treia zi de luni a lui februarie, în onoarea lui George Washington, primul președinte al SUA, care s-a născut pe 22 februarie 1732. Astfel încât atenția investitorilor în acest început de săptămână calm s-a îndreptat către restul piețelor majore de pe mapamond.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe bursele din Asia, indicele Nikkei225 (-0,69%) de la Tokyo a scăzut după ce economia Japoniei s-a contractat (-1,6%) în ultimul trimestru mai mult decât era de așteptat, în urma majorării taxei pe consum și a cererii globale slabe Este cel mai semnificativ declin din ultimii cinci ani și există temeri că epidemia cu noul coronavirus din China, cu numărul cazurilor continuând să crească, ar putea afecta evoluția economiei nipone în primul trimestru din acest an, când ar putea intra în recesiune. Cele mai mari scăderi au fost raportate în sectorul asistenței medicale (-1,3%), tehnologic (-0,9%) și financiar (-0,7%). În schimb bursele din China au crescut (CSI300 +2,25%, SSEC +2,28%) după ce Banca Populară a Chinei (PBOC) a redus rata dobânzii la împrumuturile pe termen mediu cu 10 puncte de bază la 3,15%, pe fondul eforturilor de susținere a economiei afectată de coronavirus. Această mișcare a deschis calea pentru reducerea ratei de împrumut, Beijingul anunțând că va derula reduceri de taxe plus taxe direcționate și treptate pentru a sprijini economia în dificultate.

Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România CITEȘTE ȘI Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România

Săptămâna a început pe verde pentru majoritatea burselor europene, performerii dintre indicii majori fiind cei de la Milano (FTSE MIB +1,02%), Madrid (IBEX35 +0,66%) și Londra (FTSE100 +0,33%). Indicele german DAX (+0,29%) a stabilit un nou maxim istoric (13,783.89 puncte), deoarece temerile de recesiune și incertitudinea politică din Germania, alături de impactul potențial al focarului de coronavirus, au mărit speranțe pentru măsuri suplimentare de stimulare. Dealtfel miniștrii finanțelor din zona euro s-au întâlnit luni și urmează să accepte o politică mai favorabilă creșterii, solicitând Berlinului să stimuleze creșterea cheltuielilor publice.

The Song Remains The Same este povestea de la București, unde se repetă același pattern de săptămâna trecută, și anume variații mici ale cotațiilor și volume de tranzacționare reduse, de doar 4,45 milioane euro.

În topul lichidității s-au aflat titlurile Băncii Transilvania (TLV +0,20%), TeraPlast (TRP +3,72%, producătorul de materiale de construcții raportând după închiderea pieței un profit net pe anul trecut de 41,82 milioane lei, aproape dublu față de cel din 2018), BRD Groupe Societe Generale (BRD +0,25%), SIF Muntenia (SIF4 0,00%) și Biofarm București (BIO +1,40%, cu un profit net de 50,80 milioane lei pentru anul trecut, în creștere cu aproape o treime). Faptul că doar SIF Transilvania (SIF3 +0,22%) a închis pe verde a făcut ca indicele financiar BET-FI (-0,31%) să fie singurul roșu ieri în timp ce, prin contrast, celălalt indice sectorial, cel energetic BET-NG (+0,32%), a fost tras în sus de evoluția acțiunilor Romgaz (SNG +1,45%).

Evoluții nesemnificative pe piața forex pentru principalele perechi valutare, cu lira sterlină (GBP) ușor vulnerabilă, la fel ca și leul românesc (RON), care a început săptămâna în scădere, cursul EUR/RON urcând spre seară chiar la 4,7820 după un câștig de peste 100 puncte, însă cursul stabilit la amiază de Banca Națională a României (BNR) a fost 4,7748.

În ceea ce privește principalele mărfuri tranzacționate, atât cotațiile petrolului cât și prețurile aurului și argintului au consolidat în jurul valorilor actuale, însă este de subliniat creșterea cotației futures a cafelei (+4,00%).

viewscnt
Afla mai multe despre
catalin chivu
bursa