Apple a surprins analiștii cu rezultate peste așteptări în al doilea trimestru fiscal

Apple a surprins analiștii cu rezultate peste așteptări în al doilea trimestru fiscal
scris 2 mai 2018

Apple a raportat marți rezultate peste așteptări în al doilea trimestru fiscal, cu 52,2 milioane de iPhone-uri vândute și o creștere surpinzătoare a vânzărilor de dispozitive în China, de 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Reuters.

Compania americană a anunțat și o nouă răscumpărare de acțiuni, în valoare de 100 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Furnizori din întreaga lume avertizaseră că Apple are probleme cu vânzările de iPhone-uri, amplificând îngrijorările că compania cunoscută petru computere personale, tablete și smartphone-uri a devenit prea dependentă de iPhone-uri.

Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat CITEȘTE ȘI Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat

Apple a vândut 52,2 milioane de iPhone-uri în primele trei luni ale acestui an, apropiate de estimarea analiștilor de 52,3 milioane de telefoane și peste cele de 50,7 milioane de unități comercializate în urmă cu un an.

Compania a răscumpărat în perioada raportată acțiuni în valoare de 23,5 miliarde de dolari și a anunțat că va majora dividendele cu 16%, față de o majorare de 10,5% efectuată în aceeași perioadă a anului trecut. Analiștii consideră că accentul mare pus de Apple pe răscumpărări va urca prețul acțiunilor, dar unii dintre ei au criticat faptul că banii nu vor fi folosiți în alte scopuri.

Fondurile alocate de Apple pentru răscumpărări de titluri sunt de două ori mai mari decât capitalizarea de piață a producătorului de automobile electrice Tesla.

Apple a obținut venituri de 61,1 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în martie, comparativ cu 52,9 miliarde de dolari în urmă cu un an. Analiștii de pe Wall Street anticipaseră venituri de 60,8 miliarde de dolari.

Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor a fost de 728 de dolari pe unitate, în timp ce analiștii se așteptau la 742 de dolari. Prețul mediul este mai mare cu peste 10% față de cel de 655 de dolari înregistrat acum un an, ceea ce sugerează că prețul iPhone X, care pornește de la 999 de dolari, a contribuit la creștere.

Analiștii au fost îngrijorați că prețul ridicat va reduce cererea pentru iPhone X, dar directorul general al Apple, Tim Cook, a spus că acesta a fost cel mai popular model iPhone în fiecare săptămână din trimestrul al doilea.

”Este primul ciclu pe care l-am avut vreodată în care modelul vârf de gamă a fost și cel mai popular”, a afirmat Cook în timpul conferinței de prezentare a rezultatelor.

Apple a anticipat și venituri de 51,5-53,5 miliarde de dolari pentru trimestrul care se va încheia în iunie, peste nivelul de 51,6 miliarde de dolari prognozat luni seară de Wall Street.

Compania a raportat un profit de 2,73 de dolari pe acțiune, față de așteptările de 2,68 de dolari pe acțiune și în creștere de la 2,1 dolari pe acțiune în urmă cu un an.

Divizia de servicii, care include Apple Music, App Store și iCloud, a obținut venituri de 9,1 miliarde de dolari, comparativ cu așteptările analiștilor de 8,3 miliarde de dolari.

Un analist al firmei Forrester, Julie Ask, a spus că rezultatele segmentuluinde servicii sunt pozitive, dar a avertizat că Apple trebuie să continue creșterea numărului de abonați ai platformelor sale, care a atins 270 de milioane de utilizatori în trimestrul al doilea.

Vânzările din China au urcat cu 21% în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 13 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai bună performanță din ultimele 10 trimestre.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
china