Acțiunile Generali, la cel mai scăzut nivel din 2013, după plecarea lui Mario Greco

Acțiunile Generali, la cel mai scăzut nivel din 2013, după plecarea lui Mario Greco
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2016

Valoarea acțiunilor Assicurazioni Generali, al treilea asigurator european, a ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2013, după ce directorul general, Mario Greco, a anunțat că va părăsi compania pentru a conduce Zurich Insurance Group AG, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, acțiunile înregistrau un declin de 2,3%, la 13,83 euro, la Bursa de la Milano, compania fiind evaluată la 21,6 miliarde de euro (23,5 miliarde de dolari).
Anul acesta, titlurile au scăzut cu 18%, în timp ce acțiunile Zurich au urcat cu aproape 1%.

Conform unui document consultat de Bloomberg, Mario Greco, în vârstă de 56 de ani, a demisionat după ce a anunțat boardul Generali că nu a reușit, după luni de discuții, să ajungă la un acord cu acționarii companiei privind viitorul său rol.

"Asiguratorul are nevoie de certitudini pentru a-și îndeplini obiectivele, iar condițiile pentru ca Greco să rămână nu sunt îndeplinite", se arată în document.

Legea anti-fumat a fost declarată constituțională. Nu se va mai putea fuma în baruri și restaurante de la mijlocul lunii martie CITEȘTE ȘI Legea anti-fumat a fost declarată constituțională. Nu se va mai putea fuma în baruri și restaurante de la mijlocul lunii martie

Mario Greco a plecat de la Zurich acum cinci ani, când s-a alăturat grupului italian Trieste.

Generali a încheiat anul trecut vânzarea diviziei de private-banking din Elveția (BSI) către BTG Pactual, pentru care a obținut suma de 1,24 miliarde de franci elvețieni (1,29 miliarde de dolari).
''Vânzarea BSI completează strategia Generali de a se concentra pe afacerile de bază din asigurări și îmbunătățirea nivelului capitalului'', se arată într-o declarație a grupului italian.

Tranzacția a majorat rata solvabilității Solvency I cu opt puncte procentuale, la 164%, și rata de solvabilitate economică pro-forma tot cu opt puncte procentuale, la 200%, la 30 iunie 2015.

Recent, Generali și-a anunțat intenția de a se concentra pe creșterea fluxului de numerar și întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor. Grupul italian intenționează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu dividendele de 930 milioane de euro acordate anul trecut. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste șapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurari
assicurazioni generali
mario greco