Explicațiile Omniasig după amenda de la Concurență: Am procedat la ajustarea tarifelor pentru a acoperi costurile în mod corespunzător

Explicațiile Omniasig după amenda de la Concurență: Am procedat la ajustarea tarifelor pentru a acoperi costurile în mod corespunzător
scris 5 dec 2018

Compania de asigurări Omniasig, membră a grupului austriac Vienna Insurance Group, a luat act cu privire la decizia Consiliului Concurenței în urma investigației desfășurate asupra sectorului local de asigurări, dar momentan nu comentează, așteptând motivarea, rezervându-și însă dreptul de a formula acțiuni legale.

"Omniasig a luat act cu privire la decizia Consiliului Concurenței în urma investigației desfășurate asupra sectorului local de asigurări. Compania nu poate comenta cu privire la fundamentul amenzii aplicate până la primirea motivării autorității, însă oricum ne rezervăm dreptul de a formula acțiuni legale", se arată într-un comunicat al companiei.

Omniasig a declarat că "în perioada analizată activitatea de asigurare auto obligatorie a înregistrat constant pierderi, iar în această situație pasul logic a fost ajustarea tarifelor pentru acoperirea costurilor. Situația nu a fost singulară, ci comună întregii industrii, și este de presupus că și alți competitori din piață au procedat la ajustarea tarifelor pentru a acoperi costurile în mod corespunzător, pe baza unor indicatori cheie, precum frecvența daunelor sau evoluția costurilor de reparație".

ANCOM: Un român a consumat lunar, în medie, 28 GB de trafic internet în primul semestru CITEȘTE ȘI ANCOM: Un român a consumat lunar, în medie, 28 GB de trafic internet în primul semestru

Consiliul Concurenței a anunțat marți că a sancționat Allianz-Țiriac, alți opt asigurători și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de aproximativ 53 milioane euro, cu acuzația de încălcare a reglementărilor naționale și europene din domeniul concurenței prin coordonarea comportamentelor pe piață în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

Omniasig Vienna Insurance Group SA a primit o amendă de 40.529.090 lei.

Reacții similare au transmis și Allianz-Țiriac, Groupama, UNIQA și Uniunea asigurătorilor.

Parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, Omniasig este unul dintre primii 5 jucători locali prezenți pe piața asigurărilor după nivelul afacerilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
amenda
rca