Fostul președinte al Astra Asigurări - condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare pentru delapidare

Fostul președinte al Astra Asigurări - condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare pentru delapidare
scris 25 ian 2021

Radu Mustățea, fost președinte al Directoratului Astra Asigurări SA, a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani, 8 luni și 10 zile închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Potrivit deciziei instanței, Radu Mustățea trebuie să achite Societății de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA, prin lichidator judiciar KPMG RESTRUCTURING SPRL, suma de 914.378 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului, scrie Agerpres.

Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:\ CITEȘTE ȘI Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:" Polița va fi și pentru el, nu doar pentru celălalt șofer."

În același dosar, soția acestuia, Roxana Mustățea, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani în formă continuată.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Radu Mustățea mai are o condamnare la activ, de doi ani și jumătate închisoare, primită în dosarul ASF-Carpatica, în care a fost condamnat și omul de afaceri Ilie Carabulea.

Radu Mustățea și Roxana Mustățea au fost trimiși în judecată în noiembrie 2017, fiind acuzați că ar fi încasat, în baza unei polițe de asigurare a locuinței, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv.

Concret, soții Mustățea ar fi încheiat o poliță de asigurare la Astra, prin care ar fi asigurat un imobil pentru o sumă maximă de 370.000 de euro. Imobilul asigurat era deținut în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare, semnat cu 14 zile înainte de încheierea poliței de asigurare.

Prețul vânzării imobilului era de 370.000 de euro, din care cei doi au plătit 130.000 de euro și ar fi urmat să achite încă două rate egale, de câte 120.000 de euro.

La o lună după încheierea poliței de asigurare, a fost declarat un eveniment la imobilul asigurat, pentru care societatea de asigurări Astra a aprobat, pe 15 octombrie 2010, o despăgubire de 915.000 lei. Suma a fost virată în două tranșe, prima tranșă în contul bancar al mamei Roxanei Mustățea și a doua în contul societății M. Mar. Geoconstruct SRL, în prezent radiată.

Cu această sumă, soții Mustățea și-au plătit imobilul, respectiv o vilă aflată în cartierul Cotroceni.

Plata despăgubirii a fost aprobată în ședința Directoratului Astra, al cărei președinte era, la vremea respectivă, Radu Mustățea. În urma cercetărilor, s-a constatat că evenimentul invocat pentru plata poliței de asigurare nu a existat, iar dosarul de daună în baza căruia s-au decontat banii nu se poate identifica.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra asigurări
delapidare