Generali anunță o creștere de 22% a profitului net până la două miliarde euro

Generali anunță o creștere de 22% a profitului net până la două miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2016

Grupul italian Assicurazioni Generali SpA a raportat vineri, în ziua în care a preluat atribuțiile noul director general Philippe Donnet, o creștere de 22% a profitului net în 2015 precum și consolidarea fondurilor proprii, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul de 2,03 miliarde de euro raportat de Generali este inferior estimărilor analiștilor, care mizau pe un rezultat net de 2,2 miliarde euro, însă Generali insistă pe faptul că acesta este cel mai mare profit net înregistrat în ultimii opt ani, la fel ca și dividendele, care au fost majorate de la 0,60 la 0,72 euro pe acțiune. Generali a mai informat că rata sa de solvabilitate, un indicator al solidității financiare, a crescut cu 202% la finele lui 2015, de la 196% la finalul celui de-al treilea trimestru.

"Rezultatele pozitive pe 2015 demonstrează calitatea planului de relansare derulat de grup în ultimii ani", a subliniat președintele grupului Generali, Gabriele Galateri di Genola.

Asigurările obligatorii pentru locuințe stârnesc nemulțumiri în rândul clienților chiar și în lipsa dezastrelor CITEȘTE ȘI Asigurările obligatorii pentru locuințe stârnesc nemulțumiri în rândul clienților chiar și în lipsa dezastrelor

Assicurazioni Generali SpA, al treilea asigurator european, a anunțat joi seară numirea în funcția de director general a lui Philippe Donnet, șeful diviziei din Italia, care l-a înlocuit pe Mario Greco, care, în ianuarie a părăsit pe neașteptate compania, pentru a conduce Zurich Insurance Group.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
assicurazioni generali spa
philippe donnet
gabriele galateri di genola