ULTIMA ORĂ Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind revocarea licenței și constatarea stării de insolvență - respinsă

ULTIMA ORĂ Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind revocarea licenței și constatarea stării de insolvență - respinsă
scris 27 apr 2023

Curtea de Apel București a respins cererea Euroins Insurance Group și Euroins Romania de suspendare a executării deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare pe piața locală a Euroins, liderul pieței RCA, și a constatat starea de insolvență a asigurătorului. Hotărârea magistraților poate fi atacată cu recurs.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

FOTO ASF a formulat cererea de faliment împotriva Euroins, alături de service-uri auto CITEȘTE ȘI FOTO ASF a formulat cererea de faliment împotriva Euroins, alături de service-uri auto
Urmărește-ne și pe Google News

În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească FGA ca administrator interimar al societății. Mai multe detalii AICI.

Euroins a dat ASF în judecată CITEȘTE ȘI Euroins a dat ASF în judecată

Decizia ASF 262/2023 de a retrage licența Euroins România și intenția sa de a cere falimentul acesteia reflectă opinia autorității de reglementare potrivit căreia fondurile de capital de Solvabilitate II (S2) ale Euroins România s-ar situa cu 2,17 miliarde lei (aproximativ 441 milioane euro) sub cerința de capital S2 și cu 1,75 miliarde lei (aproximativ 355 milioane euro) sub cerința de capital minim.

ULTIMA ORĂ BERD, acționar al societății-mame a Euroins România, sare în apărarea companiei de asigurări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BERD, acționar al societății-mame a Euroins România, sare în apărarea companiei de asigurări

La finele lunii septembrie 2022, conform celor mai recente date publice disponibile, Euroins România deținea 15,83% din piața asigurărilor generale și de viață, 19,07% din piața asigurărilor generale și 31,04% din piața RCA. Mai multe detalii AICI.

În 2021, veniturile din prime subscrise ale companie au atins 2,19 miliarde de lei, de la 1,31 miliarde de lei în 2020. Pierderea companiei în 2021 a fost de 33,52 milioane de lei, de la un minus de 223,16 milioane de lei.

Cifrele pe anul 2022 ale Euroins România nu au fost anunțate nici de companie, nici de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
instanta