Banca Angliei a menținut dobânda de politică monetară la minimul record de 0,25%

Banca Angliei a menținut dobânda de politică monetară la minimul record de 0,25%
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2017

Banca Angliei a menținut joi dobânda cheie la minimul record de 0,25%, în conformitate cu așteptările analiștilor, dar, pentru prima oară din iulie 2016, un membru al consiliului de politică monetară a votat pentru majorarea acesteia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a menținut și programul de achiziții de active la 435 de miliarde de lire sterline și programul de achiziții de obligațiuni corporative la 10 miliarde de lire, scrie News.ro.

Instituția se așteaptă ca inflația să depășească nivelul de 2% în lunile următoarele câteva luni, se arată într-un comunicat.

Inflația a urcat în ianuarie la 1,8%, nivel apropiat de ținta Băncii Angliei, de 2%.

Kristin Forbes, care va pleca de la banca centrală britanică în iunie, a fost singurul membru dintre cei nouă ai consiliului de politică monetară care a votat în favoarea creșterii dobânzii la 0,5%, dar unii dintre colegii săi au semnalat că nu va dura mult până să susțină o astfel de măsură.

După încheierea mandatului la Banca Angliei, Forbes își va relua activitatea academică din Statele Unite.

Ministrul Mediului anunță în premieră restituirea timbrului de mediu pentru proprietarii de mașini: Toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate! Care va fi procedura CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului anunță în premieră restituirea timbrului de mediu pentru proprietarii de mașini: Toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate! Care va fi procedura

La ședința din această săptămână, reprezentanții Băncii Angliei au notat faptul că există semne că populația devine mai precaută în privința cheltuielilor de consum, ca urmare a încetinirii creșterii salariilor și a inflației mai mari, pe fondul deprecierii lirei sterline după referendumul pentru Brexit din iunie 2016.

Date publicate miercuri au arătat că creșterea anuală a salariilor a încetinit la 2,2% într-o perioadă de trei luni încheiată în ianuarie, evoluând n sens opus cu estimarea Băncii Angliei, a unei creșteri de 3% în 2017.

În SUA, Rezerva Federală a decis miercuri majorarea dobânzii de politică monetară cu 0,25%, la un intervalul de 0,75%-1%, în contextul solidității economiei și accelerării inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei