Banca Angliei vrea să ceară băncilor să își suplimenteze capitalul cu un total de 11,4 miliarde de lire sterline

Banca Angliei vrea să ceară băncilor să își suplimenteze capitalul cu un total de 11,4 miliarde de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2017

Banca Angliei va cere băncilor să își suplimenteze capitalul cu o sumă cumulată de 11,4 miliarde de lire sterline, pentru a combate riscurile generate de creșterea creditelor de consum și a fi pregătite pentru rezultatul incert al negocierilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a stabilit bufferul de capital la 0,5% din activele ponderate în funcție de risc pentru împrumuturile din portofoliile băncilor britanice, măsura urmând să intre în vigoare în iunie 2018, scrie News.ro.

Cu excepția cazului în care  perspectivele se vor modifica, acest nivel va crește la 1% în noiembrie.

Cîțu susține că unii membri ai CA al BNR au fost convocați la Dragnea în birou pentru execuția bugetară dezastruoasă: Închideți ochii și imaginați-vă cum Vâlcov a început să le dea ordine lui Georgescu și Gherghina UPDATE: Dan Suciu neagă CITEȘTE ȘI Cîțu susține că unii membri ai CA al BNR au fost convocați la Dragnea în birou pentru execuția bugetară dezastruoasă: Închideți ochii și imaginați-vă cum Vâlcov a început să le dea ordine lui Georgescu și Gherghina UPDATE: Dan Suciu neagă

Fiecare majorare de 0,5% va crește necesarul de capital de rangul întâi al băncilor cu 5,7 miliarde de lire, potrivit raportului privind stabilitatea financiară publicat marți de Banca Angliei.

Banca Angliei a mai propus creșterea gradului de îndatorare la 3,25% din expuneri, excluzând rezervele de la banca centrală.

”Această abordare va reduce probabil riscul ca băncile să se ajusteze prin înăsprirea condițiilor creditării, reducând costurile economice de a face sistemul bancar mai rezistent”, potrivit băncii centrale.

Bufferul de capital are rolul să prevină tendința bpncilot de a crește creditarea în perioadele de creștere economică și de a le reduce în cele de încetinire.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei