Banca centrală a Chinei: Prăbușirea Silicon Valley Bank arată impactul majorării rapide a dobânzilor

Banca centrală a Chinei: Prăbușirea Silicon Valley Bank arată impactul majorării rapide a dobânzilor
scris 19 mar 2023

Un înalt oficial al Băncii Populare Chineze a declarat sâmbătă că prăbușirea băncii americane Silicon Valley Bank (SVB) a arătat că schimbările rapide ale politicii monetare au efecte de contagiune, a informat ziarul de stat Shanghai Securities News. 

Xuan Changneng, guvernator adjunct al Băncii Populare Chineze, a declarat pentru Forumul Global de Gestionare a Activelor de la Beijing că unele instituții financiare s-au obișnuit să își desfășoare bilanțurile într-un mediu de volatilitate scăzută a ratei dobânzii și, ca atare, nu au sensibilitate la termenul scurt și fluctuații mari ale dobânzilor, relatează News.ro.

Caracteristicile bilanțului Silicon Valley Bank au făcut-o mai sensibilă la modificările ratelor dobânzilor și, în cele din urmă, au condus la riscuri, a spus bancherul.

Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă CITEȘTE ȘI Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă

”Pe baza situației actuale, există încă incertitudinea dacă inflația din marile economii dezvoltate va încetini semnificativ pe termen scurt, iar menținerea în continuare a ratelor dobânzilor relativ ridicate poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra operațiunilor constante ale sectorului bancar și sistemului financiar”, a spus el.

SVB Financial Group a solicitat vineri protecție în temeiul legii falimentului a SUA, la câteva zile după ce fosta sa divizie Silicon Valley Bank a fost preluată de autoritățile de reglementare din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
banca
centrală
silicon valley
dobânzi