Banca centrală a Indiei ar putea lansa primul program test pentru o monedă digitală până în decembrie

Banca centrală a Indiei ar putea lansa primul program test pentru o monedă digitală până în decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2021

Banca Rezervelor din India (RBI) ar putea primul său program test pentru o monedă digitală până în luna decembrie, a declarat guvernatorul băncii centrale, Shaktikanta Das, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bănci centrale, inclusiv din China, Europa și Marea Britanie, explorează monedele digitale care ar fi emise de acestea, fie creditorilor comerciali, fie direct publicului, scrie News.ro

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Acestea sunt numite monede digitale ale băncii centrale sau CBDC - monede legale în formă digitală și sunt în esență versiunea online a monedelor lor fiduciare respective. În cazul Indiei, aceasta ar fi rupia digitală.

”Suntem extrem de atenți cu privire la asta, deoarece este un produs complet nou, nu doar pentru RBI, ci la nivel global”, a declarat Das pentru CNBC.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

RBI studiază diferite aspecte ale unei monede digitale, inclusiv securitatea acesteia, impactul asupra sectorului financiar al Indiei, precum și modul în care aceasta ar afecta politica monetară și moneda aflată în circulație, potrivit guvernatorului.

Das a adăugat că banca centrală explorează, de asemenea, alegerea între a avea un registru centralizat pentru moneda digitală sau așa-numita tehnologie de registru distribuit (DLT). DLT se referă la o bază de date digitală care permite participanților multipli să acceseze, să partajeze și să înregistreze tranzacții simultan. Un registru centralizat înseamnă că baza de date este deținută și operată de o singură entitate - în acest caz, banca centrală.

"Cred că până la sfârșitul anului, ar trebui să putem să începem primele noastre teste", a declarat Das pentru CNBC.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Adjunctul său, T Rabi Shankar, a declarat luna trecută că banca centrală lucrează la ”o strategie de implementare pe etape” pentru o monedă digitală.

Băncile centrale și-au intensificat eforturile în privința monedelor digitale în ultimul an, după o scădere a utilizării numerarului și un interes tot mai mare pentru criptomonede precum bitcoin.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Banca Populară a Chinei este în fruntea acestor eforturi, în mai multe orașe având loc teste în condiții reale.

Banca Centrală Europeană și Banca Angliei analizează, de asemenea, un euro digital și, respectiv, un CBDC în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a indiei
monedă digitală