Banca Mondială suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde, fondurile de reacție la pandemia de coronavirus

Banca Mondială suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde, fondurile de reacție la pandemia de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Banca Mondială a anunțat marți că suplimentează cu 2 miliarde de dolari, la 14 miliarde de dolari, fondurile puse la dispozișie statelor membre pentru reacția la pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția financiară anunțase pe 3 martie alocarea de 12 miliarde de dolari pentru combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus, scrie News.ro.

Dintre aceste fonduri, International Financing Corp (IFC), divizie a Băncii Mondiale, va avea la dispoziție 8 miliarde de dolari pentru susținerea companiilor private și a angajaților acestora, în contextul epidemiei.

CORONAVIRUS CE propune ajutoare de stat temporare: garanții și subvenții de dobândă pentru creditele întreprinderilor, dar și direct pentru băncile care sprijină economia, subvenții directe pentru firmele afectate CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS CE propune ajutoare de stat temporare: garanții și subvenții de dobândă pentru creditele întreprinderilor, dar și direct pentru băncile care sprijină economia, subvenții directe pentru firmele afectate

Marea majoritate a fondurilor vor fi folosite de instituțiile financiare cliente, pentru a continua să finanțeze activitățile comerciale, capitalul circulant și oferirea de fonduri pe termen mediu firmelor private care au probleme din cauza perturbării lanțurilor de aprovizionare.

Fondurile vor mai ajuta clienții din sectorul turismului, producției și alte sectoare grav afectate să continue să își plătească facturile, ajutând în același timp sectorul sănătății, care trebuie să facă față cererii crescute de servicii medicale, echipamente și medicamente.

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a spus că banca este dedicată oferirii unei reacții rapide și flexibile a țărilor în curs de dezvoltare la criza în desfășurare provocată de virus.

Peste 187.000 de oameni au fost infectați cu coronavirus în 162 de țări, iar 7.495 au murit, potrivit calculelor Reuters.

IFC este cea mai mare instituție de dezvoltare la nivel global, concentrată pe susținerea sectorului privat din piețele emergente, colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume. În anul fiscal 2019, IFC a oferit finanțări pe termen lung în valoare de peste 19 miliarde de dolari, pentru țări aflate în dezvoltate.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondială
coronavirus
fonduri