Banca Transilvania și Bancpost au devenit o singură bancă

Banca Transilvania și Bancpost au devenit o singură bancă
scris 3 ian 2019

Mesajul top managementului BT 

„Suntem bucuroși să anunțăm că Banca Transilvania și Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 și parcurgerea unui plan ambițios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni. 

Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank și Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități.

Avem curajul, experiența și resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață.

Bun venit la BT!

Spunem bun venit la Banca Transilvania clienților și angajaților Bancpost. Avem încredere că va fi o acomodare rapidă, mai ales că ambele bănci au ADN românesc și istorie cu multe aspecte în comun. De asemenea, dorim să ducem mai departe punctele forte întâlnite la Bancpost, apreciate de clienți și echipă.

Responsabilitatea Băncii Transilvania față de clienți, acționari și economie

Știm că, fiind cel mai mare finanțator al economiei naționale, al IMM-urilor și al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum înainte o responsabilitate tot mai mare față de cei 3 milioane de clienți ai băncii, 10.000 de angajați ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de acționari și față de economia românească. De asemenea, vom continua implicarea noastră în creșterea Victoriabank din Republica Moldova și în consolidarea sistemului bancar din țara vecină.

În cei 25 de ani de când a început povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit în România, în creșterea businessului său, aproape tot profitul obținut, reușind astfel să susțină economia, companiile, antreprenorii și visele românilor. Doar în ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la rândul lor susțin 1,3 milioane de angajați și familiile lor. De asemenea, tot în ultimii 10 ani Banca Transilvania a plătit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei și a investit peste 1,1 miliarde lei în dezvoltarea activității. 

BT este unul dintre cei mai activi susținători ai proiectelor sociale și educaționale, cu o medie de 23 milioane de lei investiți anual în sport, comunități și educație. Suntem suporterul numărul 1 al baschetului românesc și partenerii numărului 1 mondial în tenis, Simona Halep. Susținem anual peste 1.000 de proiecte de implicare și responsabilitate socială. La rândul ei, Bancpost a fost prima bancă din România privatizată integral și un jucător activ în comunitate. Banca Transilvania va continua această direcție și își asumă responsabilitatea ca principal susținător al dezvoltării economiei, al companiilor și al oamenilor prin acordarea de finanțări și contribuția la realizarea unor planuri individuale.

Prioritățile noastre se vor întrepta și de acum încolo spre inovație și tehnologie, pentru a simplifica și eficientiza relația clienților cu BT.

Mulțumim clienților noștri că sunt și au fost alături de noi inclusiv pe parcursul acestei integrări. Îi asigurăm că lucrează cu o bancă antreprenorială, pentru care experiența pozitivă oferită este pe primul plan. 

De asemenea, mulțumim celor care au contribuit la succesul acestei achiziții, integrări și fuziuni: echipele BT și Bancpost, autorități, consultanți și avocați. Cu toții au făcut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania și pentru sistemul bancar românesc. 

Banca Transilvania are CURAJ. Povestea BT merge mai departe”.

Horia Ciorcilă                                                                 Ömer Tetik

Președinte, Consiliul de Administrație                       Director General
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bancpost