Bancher turc găsit vinovat de ocolirea sancțiunilor impuse de SUA Iranului

Bancher turc găsit vinovat de ocolirea sancțiunilor impuse de SUA Iranului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2018

Turcia a denunțat ferm, joi, găsirea ca vinovat de către un tribunal de la New York a unui bancher turc, în cadrul unui proces cu privire la ocolirea sancțiunilor americane impuse Iranului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această hotărâre, pronunțată miercuri, ”tribunalul american (...) s-a amestecat în afacerile interne ale Turciei într-un mod fără precedent”, a denunțat Ministerul turc de Externe într-un comunicat preluat de news.ro.

Această hotărâre ”injustă” se bazează pe ”așa-zise probe false și susceptibile să fie exploatate politic”, condamnă diplomația turcă, îndemnând ca tribunalul să revină asupra acestei hotărâri, ”o rușine pentru justiție”.

Șansă pentru Transgaz să cumpere transportatorul de gaze al Greciei, după ce a schimbat partenerul în timpul jocului: Grecia extinde până în februarie termenul de oferte CITEȘTE ȘI Șansă pentru Transgaz să cumpere transportatorul de gaze al Greciei, după ce a schimbat partenerul în timpul jocului: Grecia extinde până în februarie termenul de oferte

Mehmet Hakan Atilla, în vârstă de 47 de ani, un fost director general al băncii publice turce Halkbank, a fost condamnat miercuri, la New York, după ce a fost găsit vonovat de fraudă bancară și conspirație într-un dosar implicând miliarde de dolari, care a tensionat puternic relațiile între Washington și Ankara.

Omul de afaceri turco-iranian Reza Zarrab, în vârstă de 34 de ani, aflat în centrul acestui proces exploziv, a depus mărturie împotriva lui Atilla și i-a implicat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan și pe miniștri din Guvernul turc.

Acesta a respins cu regularitate toate acuzațiile formulate în proces, pe care l-a catalogat drept un ”complot” urzit de predicatorul Fethullah Gülen, care trăiește în Statele Unite și care este acuzat de Ankara că se află în spatele puciului eșuat de la 15 iulie 2016.

Sentința lui Mehmet Hakan Atilla urmează să fie stabilită la 11 aprilie, potrivit unui comunicat al procurorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancher
turcia