Brexit: United Overseas Bank din Singapore suspendă împrumuturile pentru proprietăți din Londra

Brexit: United Overseas Bank din Singapore suspendă împrumuturile pentru proprietăți din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2016

United Overseas Bank (UOB) din Singapore a devenit prima bancă din acest oraș-stat care și-a suspendat programele de împrumut pentru proprietățile din Londra, pe fondul incertitudinilor cauzate de votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deoarece votul de joia trecută a provocat turbulențe pe piețele financiare și a dus la deprecierea semnificativă a lirei sterline, și alte bănci din Singapore își sfătuiesc clienții în privința riscurilor legate de pierderile cauzate de deprecierea monedei britanice.

"Vom opri temporar acceptarea cererilor pentru împrumuturi în vederea achiziționării de proprietăți în Londra. Pe fondul incertitudinilor legate de referendumul din Marea Britanie, trebuie să ne asigurăm că clienții noștri sunt precauți cu investițiile lor pe piața imobiliară londoneză", a anunțat joi un purtător de cuvânt al UOB, al treilea creditor din Singapore.

De la referendum, dolarul singaporez s-a apreciat cu 10% față de lira sterlină, afectând valoarea activelor deținute în Regatul Unit.

Băncile din Singapore se confruntă și cu riscuri legate de încetinirea economiei Asiei și a creșterii creditelor neperformante în sectorul energetic.

Rezultatele UOB pe 2015 arată că peste 90% din împrumuturi au fost acordate clienților din Singapore, Malaezia, Thailanda, Indonezia și China.

Analiștii avertizează că, în urma referendumului, ar putea încetini vânzările proprietăților din Marea Britanie în Asia, deoarece clienții au devenit mai precauți.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
brexit
imprumuturi