CEC Bank numește un Ofițer Șef, fost la NN Pensii, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank

CEC Bank numește un Ofițer Șef, fost la NN Pensii, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank
scris 26 aug 2020

CEC Bank l-a numit pe Ionuț Lianu, 40 ani, în funcția de Ofițer Șef, poziție din care va asigura managementul activelor și pasivelor CEC Bank.

Ionuț Lianu va coordona activitățile de management al lichidității, precum și o parte din activitățile de trezorerie în cadrul CEC Bank. Ionuț Lianu are aproape 20 de ani de experiență, inclusiv în funcții de conducere, în instituții de top din sistemul financiar-bancar din România, cum ar fi NN Pensii, UniCredit Bank și Raiffeisen Bank. Din 2011, Ionuț Lianu este membru CFA (Chartered Financial Analyst) – unul dintre cele mai prestigioase programe de certificare a specialiștilor în domeniul investițiilor.

În recesiune, Germania prelungește facilități - șomaj parțial și înghețarea normelor privind insolvențele CITEȘTE ȘI În recesiune, Germania prelungește facilități - șomaj parțial și înghețarea normelor privind insolvențele

Ionuț Lianu a primit aprobările BNR pentru ocuparea poziției de Ofițer Șef Management Active și Pasive în luna august a acestui an.

Activele CEC Bank se ridicau la 36,1 miliarde lei la jumătatea lui 2020, în creștere cu circa 10% față de sfârșitul anului. Sursele atrase de la clientela nebancară au depășit 30 de miliarde de lei la sfârșitul lunii iunie, din care peste 22 de miliarde de lei sunt sume atrase de la persoanele fizice. Circa 78% din sursele atrase de Bancă de la clienți sunt în moneda națională.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de 36,1 miliarde lei, la sfârșitul lunii iunie 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank ionut lianu