CEC Bank reînvie o tradiție de opt decenii la aniversarea a 155 de ani: Toți copiii născuți de ziua băncii în acest an, premiați cu 155 de euro brut

CEC Bank reînvie o tradiție de opt decenii la aniversarea a 155 de ani: Toți copiii născuți de ziua băncii în acest an, premiați cu 155 de euro brut
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 dec 2019

De ziua sa, CEC Bank a decis să fie ea cea care oferă cadouri. Toți copiii născuți pe 24 noiembrie 2019 vor fi premiați cu 155 de euro brut, bani pe care părintele îi poate obține, mergând cu certificatul de naștere și cu actul său de identitate în orice sediu CEC Bank până la finele anului.  Banii vor fi virați în lei, la cursul BNR din ziua efectuării plății în contul de card Visa pe care părintele îl deschide sau îl are deja la CEC Bank. Campania continuă o tradiție născută acum peste opt decenii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii copii premiați la naștere de instituție sunt acum bunici. Povestea a început în perioada interbelică, în 1937, când toți copiii din București și Cluj născuți în data de 31 octombrie au primit câte un libret de economii cu o depunere de 100 de lei de la Casa de Economii și Cecuri Poștale.

Ideea a fost considerată foarte bună pentru promovarea economisirii, astfel că, în anul următor, Consiliul Superior al Economiei a extins darul pentru toți nou-născuții din 31 octombrie din cele 10 capitale de ținuturi. La numărul de nașteri de atunci, 77 librete cadou au fost distribuite, majoritatea în familii de muncitori.

Un an mai târziu, în 1939, când începea al doilea război mondial, în care România încă nu intrase, libretul cadou ajunge să fie generalizat pentru toți nou născuții. Casa de Economii aniversa atunci 75 de ani.

Opt decenii mai târziu, când CEC Bank împlinește 155 de ani, darul pentru nou născuți își păstrează semnificația aniversară și scopul de promovare a economisirii, dar își adaptează forma timpurilor actuale. În campania promoționala „Continuând tradiția, la aniversarea a 155 de ani, premiem copiii născuți în 24 noiembrie 2019”, locul vechiului libret de economii este luat de contul cu card de debit Visa.

Pentru a primi premiul de 155 euro brut pentru fiecare copil (inclusiv gemeni sau tripleți), oricare dintre părinți (sau tutorele legal) poate veni până la 31 decembrie 2019 în orice unitate CEC Bank. Singurele condiții: să aibă cel puțin 18 ani și domiciliul/reședința în România.

CEC Bank reînvie o tradiție de opt decenii la aniversarea a 155 de ani: Toți copiii născuți de ziua băncii în acest an, premiați cu 155 de euro brut

CEC Bank va solicita, pentru verificare, doar certificatul de naștere al copilului și documentul de identitate al părintelui. În cazul tutorelui, acesta va prezenta hotarărea instanței de tutelă, sau a autorității tutelare care îi atestă această calitate.

Premiul de 155 de euro brut se virează pe un card de debit Visa de la CEC Bank. Dacă părintele nu îl deține deja, banca va deschide un cont și va emite un astfel de card, suportând toate cheltuielile de emitere și comisionul de administrare pentru prima lună. Banii sunt virați în maximum 7 zile lucrătoare de la activarea unui card nou sau de la depunerea documentelor ce atesta nașterea și identitatea părintelui, în cazul celor care au deja cont și card la CEC Bank.

Banii vor fi transferați în echivalent lei la data viramentului, iar impozitul de 10% aplicat diferenței dintre valoarea în lei calculată la cursul BNR din ziua efectuării transferului în contul de card și suma neimpozabilă de 600 lei, va fi reținut și plătit de bancă.

Mai multe detalii despre campania care se va desfășura în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie sunt prezentate în regulamentul integral al acesteia, disponibil AICI.

CEC Bank aniversează anul acesta 155 de ani de existență. Instituția a fost înființată în 1864, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decis să facă ordine în finanțele țării. Prin decret domnesc, a apărut astfel Casa de Depuneri și Consemnațiuni (CDC), strămoșul actualului CEC. O anexă a CDC, denumită Casa de Economie, administra economiile populației de la orașe sau sate, pe care statul le garanta integral. Fondurile astfel strânse erau folosite pentru a credita județele și comunele, iar agenți ai instituției erau tot casierii statului, șefii oficiilor poștale, directorii de școli și învățători de la sate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
aniversare
premii
copii