Credit Suisse respinge o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin pentru plata a 500 de milioane de franci, fraudat de un fost consilier al băncii

Credit Suisse respinge o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin pentru plata a 500 de milioane de franci, fraudat de un fost consilier al băncii
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Credit Suisse a respins o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin pentru plata a 500 de milioane de franci (515,62 milioane de dolari), legată de un fost consilier al bancii, condamnat pentru fraudă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația SonntagsZeitung a scris că Malkin a solicitat băncii bani în urma condamnării lui Patrice Lescaudron, scrie News.ro.

VIDEO Nothing, noua companie a co-fondatorului OnePlus Carl Pei, a prezentat prima imagine cu Phone 1 CITEȘTE ȘI VIDEO Nothing, noua companie a co-fondatorului OnePlus Carl Pei, a prezentat prima imagine cu Phone 1

În 2018, un tribunal de la Geneva l-a condamnat pe Lescaudron la cinci ani de închisoare pentru abuz de încrederea clienților și punerea în aplicare a unei scheme frauduloase care i-a adus zeci de milioane de franci.

Răspunzând la articolul publicat de ziar, Credit Suisse a declarat într-un comunicat: ”Credit Suisse a fost recunoscută drept partea vătămată de către toate autoritățile penale sesizate în această problemă. Procedurile penale împotriva fostului responsabil de relații cu clienții a stabilit că fostul client nu a suferit niciun prejudiciu ca urmare a activităților infracționale ale acestuia. Credit Suisse respinge toate acuzațiile clientului”, a spus banca.

Malkin nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Un tribunal din Bermuda a hotărât în ​​martie că fostului prim-ministru georgian Bidzina Ivanishvili și familiei acestuia li se datorează daune ”de peste 500 de milioane de dolari” de la filiala locală de asigurări de viață a Credit Suisse, din cauza fraudei comise de Lescaudron.

Banca a declarat că intenționează să facă apel la verdict.

Judecătoarea Alexandra Banna a declarat la condamnarea lui Lescaudron din 2018 că acesta este vinovat de fraudă gravă și fals în manipularea foștilor clienți, între care Ivanișvili și Malkin, ”pe o perioadă foarte lungă, de opt ani”.

Lescaudron a recunoscut în instanță că a falsificat tranzacții și că a ascuns pierderile tot mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
vitali malkin