Credit Suisse, zguduită de scandaluri repetate, trece la concedieri, mii de angajați vor pleca

Credit Suisse, zguduită de scandaluri repetate, trece la concedieri, mii de angajați vor pleca
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2022

Credit Suisse, zguduită de scandaluri repetate, a anunțat că va elimina 9.000 de locuri de muncă până în 2025, ca parte a unei transformări radicale a activității sale de investment banking, în încercarea de a se redresa, transmite Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca intenționează să își reducă forța de muncă la 43.000 de angajați cu normă întreagă până în 2025, de la 52.000 în prezent, atât prin concedieri, cât și pe cale naturală, menționând că o reducere de 2.700 de posturi este deja în curs de desfășurare pentru trimestrul al patrulea, arată G4Media.

DOCUMENT Puterea vrea să oblige toți comercianții să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar. Instituțiile publice nu vor mai accepta numerar. Salariile, plătite doar în cont CITEȘTE ȘI DOCUMENT Puterea vrea să oblige toți comercianții să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar. Instituțiile publice nu vor mai accepta numerar. Salariile, plătite doar în cont

Credit Suisse va lansa o majorare de capital de aproximativ 4 miliarde de franci elvețieni (4 miliarde de euro) pentru a finanța această transformare. Saudi National Bank va investi 1,5 miliarde de franci în majorarea de capital, care va fi destinată investitorilor profesioniști, ceea ce va duce participația sa în bancă la 9,9%.

Credit Suisse a acceptat recent să plătească 495 de milioane de dolari pentru a soluționa un caz din New Jersey privind investițiile legate de creditele ipotecare în Statele Unite, cea mai recentă plată asociată gafelor trecute care au lovit reputatia băncii elvețiene.

Banca a plătit miliarde de dolari pentru a rezolva cazurile legale legate de afacerile sale cu titluri garantate prin ipoteci rezidențiale (RMBS), în perioada premergătoare crizei financiare din 2008.

Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor CITEȘTE ȘI Codul Rutier, schimbat: Nouă obligație pentru șoferi la folosirea luminilor

Scăderea plăților ratelor ipotecare a redus valoarea activelor, ducând la pierderi uriașe pentru investitori.

A doua cea mai mare bancă a Elveției încearcă să lase în urmă aceste probleme moștenite, care i-au erodat performanța și au costat-o ​​miliarde de dolari.

Banca încearcă, de asemenea, să-și revină din alte erori, inclusiv pierderea a peste 5 miliarde de dolari din prăbușirea firmei de investiții Archegos, anul trecut, când a fost nevoită, de asemenea, să suspende fondurile clienților legate de fosta firmă de finanțare Greensill Capital.

Cazul din New Jersey s-a referit cea mai mare dintre expunerile rămase din moștenirea afacerii RMBS, a spus Credit Suisse, existând alte cinci cazuri rămase în diferite stadii ale litigiului. Acestea sunt de așteptat să fie rezolvate în următoarele șase luni, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema.

Costul total ar putea fi mult mai mic de 100 de milioane de dolari, a adăugat sursa.

RMBS sunt titluri de valoare bazate pe datorii, văzute ca fiind similare cu obligațiunile, care sunt susținute de dobânda plătită la împrumuturile pentru locuințe împachetate împreună, pentru a fi vândute investitorilor.

Dar RMBS-urile prost construite au contribuit la criza financiară din 2008 - când grupuri mai largi de credite ipotecare au intrat în incapacitate de plată, ducând la pierderi mari.

Credit Suisse, al cărui preț al acțiunilor s-a redus cu peste jumătate în ultimele 12 luni, a plătit deja sume uriașe pentru a soluționa reclamațiile legate de produse, inclusiv un acord de 5,3 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiție în 2017.

Banca, una dintre cele mai mari din Europa și una dintre băncile de importanță sistemică globală din Elveția, este programată să publice detaliile unei evaluări strategice mult anticipate, alături de rezultatele trimestrului trei, pe 27 octombrie.

În iunie, banca a fost condamnată pentru că nu a prevenit spălarea banilor de către o bandă bulgară de traficanți de cocaină, în timp ce un tribunal din Bermuda a decis că fostului prim-ministru georgian și familia sa li se datorează daune de peste jumătate de miliard de dolari din partea diviziei elvețiene de asigurări de viață locală a Credit Suisse.

Departamentul de Justiție al SUA investighează, de asemenea, dacă Credit Suisse a continuat să ajute clienții americani să ascundă activele de autorități, la opt ani după ce banca elvețiană a plătit un acord de evaziune fiscală de 2,6 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
credite
sua