Deutsche Bank a efectuat o plată eronată de 28 de miliarde de euro

Deutsche Bank a efectuat o plată eronată de 28 de miliarde de euro
scris 20 apr 2018

Deutsche Bank a efectuat în luna martie o plată eronată de 28 de miliarde de euro către casa de cliring Eurex, în cadrul unor tranzacții zilnice cu instrumente derivate, potrivit unei persoane apropiată situației, citată de Bloomberg.

Transferul de bani a avut loc la circa o săptămână înainte de Paștele catolic, în timp ce Deutsche Bank efectua o ajustare zilnică a garanțiilor, a spus persoana. Suma, mult mai mare decât cea care ar fi trebuit trimisă, a ajuns într-un cont al casei de cliring Eurex a Deutsche Boerse, arată news.ro.

Eroarea, care a avut în ultimele zile ale mandatului directorului general John Cryan, a fost identificată rapid și nu a fost produs niciun prejudiciu financiar. Episodul ridică însă noi semne de întrebare legate de procesele de risc și control ale băncii, despre care Cryan afirma că au fost îmbunătățite.

FOTO Înșelătorie pe Whatsapp cu vouchere de cumpărături la magazinele Lidl și Carrefour din România. Cum poate fi evitată CITEȘTE ȘI FOTO Înșelătorie pe Whatsapp cu vouchere de cumpărături la magazinele Lidl și Carrefour din România. Cum poate fi evitată

”A fost o eroare operațională în transferul de garanții între conturile principale ale Deutsche Bank și contul casei de cliring Eurex a Deutsche Boerse. Eroarea a fost identificată în câteva minute și a fost rectificată. Am analizat riguros motivele care au dus la apariția acestei erori și am luat măsuri pentru a preveni repetarea ei”, a scris într-o declarație pe email un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, Charlie Olivier.

Această nouă eroare apărută la Deutsche Bank a avut loc într-o perioadă în care cea mai mare bancă germană își reorganizează conducerea după ce a înregistrat a treia pierdere anuală și, la fel ca și restul instituțiilor financiare, este supravegheată mai strict de către autoritățile de reglementare.

”O instituție bancară care face din greșeală un transfer atât de mare arată că procedurile sale de control nu funcționează corect și este jenant”, a spus Dieter Hein, analist la Fairesearch, firmă de analiză a pieței care recomandă vânzarea de acțiuni Deutsche Bank.

Hein a apreciat că directorul operațional al Deutsche Bank, Kim Hammonds, care la rândul ei este schimbată din funcție, poartă o parte din responsabilitate pentru apariția erorii.

Hammonds ar fi afirmat, potrivit unor informații, că ”Deutsche Bank este ”cea mai disfuncțională companie” în care a lucrat vreodată și nu a negat că ar fi făcut remarca respectivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche