FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul

FOTO Andreas Treichl se retrage de la conducerea grupului austriac Erste, proprietarul BCR. Erste îi anunță succesorul

Andreas Treichl

scris 13 sep 2018

Bernhard Spalt, Chief Risk Officer la Erste Bank, filiala Austria, cu aceeași funcție la BCR anul trecut, va prelua conducerea Consiliului de Administrație al grupului din 2020, înlocuindu-l pe Andreas Treichl.

În urmă cu trei ani, grupul bancar austriac Erste Group a prelungit cu cinci ani, până la mijlocul anului 2020, mandatul directorului general Andreas Treichl la conducerea Consiliului de Administrație al grupului.

Spalt își va prelua însă postul din ianuarie 2020. Andreas Treichl va demisiona înainte de sfârșitul mandatului său, din iunie 2020.

"Poziția Erste, care a evoluat de la o bancă locală la cel mai mare furnizor de servicii financiare din partea estică a Uniunii Europene, a fost munca vieții mele. Sunt extrem de mândru că, împreună cu cei aproape 48.000 de angajați ai noștri, am extins banca, am trecut prin criza financiară și am pus-o pe o bază și mai puternică pentru următoarea etapă de creștere a erei digitale. Sunt convins că Bernhard Spalt este exact persoana potrivită", a spus Andreas Treichl.

Bernhard Spalt

Bernhard Spalt

Andreas Treichl a fost numit președinte al Consiliului de Administrație în 1997, an în care a preluat și conducerea executivă a grupului austriac. Sub conducerea lui Treichl, Erste s-a transformat dintr-o bancă de economii cu operațiuni exclusiv pe piața austriacă într-un grup ce oferă servicii financiare pentru mai mult de 16 milioane de clienți din Europa centrală și de Est.

Bernhard Spalt (în vârstă de 50 de ani) și-a construit întreaga carieră în cadrul grupului Erste, în care a intrat în 1991 direct din universitate. A deținut mai multe posturi la nivel de bord în Europa Centrală și de Est, fiind membru al consiliului de administrație și CRO (chief risk officer) în România (2017), Slovacia (2015-2016) și Ungaria (2012-2015). 

Biografia sa poate fi văzută AICI.

BCR, controlată de Erste, este cea mai mare bancă din România, cu active de aproape 68 de miliarde de lei la finele anului trecut, 3,1 milioane de clienți, peste 7.200 de angajați și peste 500 de sucursale.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
andreas treichl
mandat
consiliu administratie