Grupul Garanti România își ridică profitul

Grupul Garanti România își ridică profitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2018

Grupul Garanti România, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o creștere de 11% a volumului total de active, care depășeste în prezent 12 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada ianuarie-septembrie, Grupul a realizat un profit net consolidat de 133 milioane lei, în creștere cu peste 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, precum și venituri nete consolidate de 426 milioane lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentând o creștere de 9,5% de la an la an. Evoluția ascendentă se datorează creșterii veniturilor din activitatea bancară, dar și pe fondul reducerii cheltuielilor operaționale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficiență. Totodată, ponderea creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieței, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziționează peste nivelul de 60%.

Execuție bugetară: Deficit de 16,8 miliarde de lei în primele nouă luni, de peste două ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut CITEȘTE ȘI Execuție bugetară: Deficit de 16,8 miliarde de lei în primele nouă luni, de peste două ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut

Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat o creștere a volumului de credite la 7,52 miliarde lei, la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. De asemenea, volumul depozitelor a avansat la rândul său și a ajuns la 7,9 miliarde lei la finalul lunii septembrie, depozitele clienților de Retail și IMM contribuind substanțial prin creșteri de peste 25% de la an la an.

Ca parte a aceluiași grup care oferă servicii financiare integrate, și instituțiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în primele nouă luni ale anului. Astfel, Garanti Leasing a atins un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum, un profit net de 11,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În primele nouă luni din 2018, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 5,6 miliarde lire turcești (806,2 milioane euro) și active de 456,3 miliarde lire turcești (65,7 miliarde euro), în timp ce contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash și non-cash) în valoare de 354,7 miliarde lire turcești (51 miliarde euro). TGB deservește 16 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti
profit