Grupul ungar OTP se pregătește să intre pe încă o piață din regiune, prin două posibile achiziții

Grupul ungar OTP se pregătește să intre pe încă o piață din regiune, prin două posibile achiziții
scris 15 mar 2019

Grupul ungar OTP Bank, care anterior a încercat să cumpere și Banca Românească, continuă extinderea agresivă în regiune și pregătește intrarea pe piața din Slovenia, prin două noi achiziții.

Astfel, potrivit presei slovene citate de Reuters, OTP a depus cea mai bună ofertă, de circa 300 de milioane de euro, pentru preluarea băncii de stat Abanka, care ocupă locul al treilea pe piața din Slovenia.

Totodată, OTP este interesată să cumpere SKB, divizia slovenă a francezilor de la Société Générale, și a demarat deja procesul de due diligence.

GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an CITEȘTE ȘI GRAFICE Jumătate din dobânda încasată de bănci acoperă costurile operaționale, marja de profit este o optime. Băncile ar recupera în 5 ani taxa pe active încasată de stat 1 an

Recent, grupul ungar a semnat, tot cu Société Générale, preluarea pachetului majoritar al Mobiasbancă, a treia mare bancă din Republica Moldova în funcție de active, dar și a subisiarei din Muntenegru.

Pe lângă acordurile semnate anul acesta, grupul ungar a agreat, în vară, cumpărarea subsidiarelor din Albania și Bulgaria ale Société Générale. Ulterior, în decembrie, OTP a ajuns la un acord pentru a cumpăra și divizia din Serbia a francezilor.

În România, tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, anul trecut, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR s-a opus unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank
banci slovenia
achizitie otp
extindere otp
societe generale
abanka