ING Bank revine cu avansul minim pentru creditele ipotecare la 15%

ING Bank revine cu avansul minim pentru creditele ipotecare la 15%
scris 30 iun 2020

ING Bank a redus de la 25% la 15% avansul minim pentru creditele ipotecare, după ce în perioada de debut a crizei COVID-19 în România îl crescuse la 35%. Banca olandeză anunță reduceri de dobândă pentru persoanele care-și permit să pună mai mulți bani la achiziția unui imobil.

“ING Bank și-a adaptat oferta și pentru clienții care nu dispun de un avans de peste 25%. Aceștia au acum posibilitatea de a contracta un credit ipotecar cu avans minim de 15% din valoarea imobilului, cu o dobândă în continuare competitivă față de cele din piață”, arată banca.

În martie, a patra cea mai mare bancă după active a majorat avansul minim pentru creditele ipotecare de la 15% la 35%. În mai, aportul minim de capital din partea clientului a fost redus la 25%.

Finanțele reiau în iulie vânzarea de titluri de stat către populație, după o pauză de 6 luni CITEȘTE ȘI Finanțele reiau în iulie vânzarea de titluri de stat către populație, după o pauză de 6 luni

ING anunță acum o ofertă mai bună pentru clienții care pot contribui cu un avans mai mare de 25% din valoarea proprietății. Aceștia beneficiază de un discount de 0,5 puncte procentuale la rata dobânzii aplicată creditului.

Astfel, pentru creditul ipotecar cu rata variabilă, dobânda este între 4,60% și 5,67%, iar pentru creditul cu dobânda fixă 7 ani rata este între 4,70% si 5,80%, în funcție de variabilele de avans, perioadă și asigurare luate în calcul.

ING Bank revine cu avansul minim pentru creditele ipotecare la 15%

Și Raiffeisen Bank a anunțat o ofertă promoțională pentru perioada 23 iunie -23 august – dobândă variabilă de 5,19% pe an (2,75% marja de dobândă + 2,44% IRCC) sau dobândă fixă de 6% pe an timp de 7 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank romania
avans credite
credit ipotecar