Percheziții de amploare la sediul central al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania. Anchetă legată de spălarea de bani. Acțiunile cad

Percheziții de amploare la sediul central al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania. Anchetă legată de spălarea de bani. Acțiunile cad
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 nov 2018

Procuratura germană a declanșat astăzi percheziții la sediul central din Frankfurt al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, acțiunea fiind parte a unei anchete legate de spălarea de bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La percheziții au participat circa 170 de procurori și inspectori fiscali, cercetările vizând numeroși angajați, dintre care două persoane care încă lucreză la Deutsche Bank, potrivit Deutsche Welle. Deutsche Bank este suspectată că a ajutat circa 900 de clienți să înființeze firme paravan în paradisuri fiscale, contribuind la spălarea a peste 300 de milioane de euro, informațiile fiind extrase din așa-numitele "Panama Papers".

România - ultimul loc în UE la cheltuielile pentru sănătate CITEȘTE ȘI România - ultimul loc în UE la cheltuielile pentru sănătate

Totodată, săptămâna trecută, Deutsche Bank a admis că a avut legături cu Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, implicată într-un scandal major legat de spălarea de bani.

Howard Wilkinson, fost director la Danske Bank și cel care a făcut dezvăluirile care au provocat scandalul în care este implicată instituția, a declarat că circa jumătate din tranzacțiile suspecte de 230 de miliarde de dolari ale băncii daneze au fost intermediate de un alt creditor important. Ulterior, surse apropiate situației au afirmat că entitatea la care Wilkinson a făcut referire este diviza americană a Deutsche Bank.

O purtătoare de cuvânt a Deutsche Bank a confirmat, pentru Reuters, că banca germană a procesat plăți pentru Danske Bank în Estonia, precizând că relația între ceel două instituții financiare a fost încheiată în 2015, din cauza unor tranzacții suspecte.

TOP România, cele mai mici costuri din UE la livrarea coletelor. Cu ce prețuri se luptă cu alte țări CITEȘTE ȘI TOP România, cele mai mici costuri din UE la livrarea coletelor. Cu ce prețuri se luptă cu alte țări

Acțiunile băncii germane sunt în scădere cu 3,3%, adâncindu-și declinul din acest an la 50%.

În septembrie, autoritățile germane au solicitat Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, să îmbunătățească măsurile pentru prevenirea spălării de bani și finanțarea terorismului. Totodată, într-o mutare fără precedent în Germania, autoritatea în domeniul financiar (BaFin) a instalat un auditor special care să monitorizeze eforturile băncii în cazul acestor probleme.

În ianuarie 2017, banca a agreat să plătească 630 de milioane de euro autorităților americane și britanice în legătură cu tranzacții artificiale folosite de cetățeni ruși pentru a spăla circa 10 miliarde de dolari. Ulterior, Rezerva Federală a SUA a amendat banca germană cu încă 41 milioane de dolari pentru incapacitatea de prevenire a spălării de bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
procurori
deutsche bank
spalare bani
offshore
panama papers
perchezitii