Premium Porc Group, controlat de holdingul danez DCH, al doilea mare producător de carne de porc din România, se împrumută cu 55 milioane euro la 4 bănci pentru dezvoltarea producției

Premium Porc Group, controlat de holdingul danez DCH, al doilea mare producător de carne de porc din România, se împrumută cu 55 milioane euro la 4 bănci pentru dezvoltarea producției
scris 24 aug 2017

Premium Porc Group, companie deținută de holdingul danez DCH Internațional, al doilea mare producător de carne de porc din România, se împrumută cu 55 milioane euro de la 4 bănci, UniCredit, BCR, BRD și Raiffeisen, pentru a-și mări capacitatea anuală de producție cu peste 160.000 de porci și a-și susține activitatea operațională.

Creditul a fost acordat pe 10 ani.

Investiția presupune construirea unei ferme de reproducție cu o capacitate de 5.200 de scroafe în județul Brăila, cu unități de creștere și îngrășare aferente în alte județe.   

Grupul danez Premium Porc Group are în România o producție anuală de 400.000 de capete, fiind prezent pe piața locală cu branduri precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin și Premium Porc Negreni.  

Smithfield Foods investește în transplanturile de organe de la porci la oameni CITEȘTE ȘI Smithfield Foods investește în transplanturile de organe de la porci la oameni

Grupul operează 6 ferme de porcine în județele Brăila, Constanța, Olt, Sibiu și Vrancea, având anul trecut o cifră de afaceri de 53 milioane euro.

Premium Porc Group operează în România din 2006, când a demarat producția de porcine prin achiziția fermei Suintest, din comuna Golești, județul Vrancea. În 2008 a achiziționat ferma Consinterfin de pe raza administrativă a comunei Slobozia Ciorăști, județul Vrancea, extinzând producția de porcine. În 2008, Premium Porc Group începe producția de cereale în județul Vrancea, iar în 2010 începe producția de furaj la fabrica de nutrețuri combinate din județul Vrancea. În 2011, Premium Porc Group a achiziționat fermele Fântânele și Sibioara din județul Constanța, iar în 2013 ferma Negreni din județul Olt. În 2014, Premium Porc Group a demarat investiția de dublare a capacității sale de producție la fermele din Constanța și construirea FNC-ului la Sibioara.

viewscnt
Afla mai multe despre
premium
porci