ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi

ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi
scris 18 mar 2020

BRD Groupe Société Générale, al treilea cel mai mare grup financiar din România, se alătură băncilor care oferă înlesniri la plata creditelor pentru populație și firme, în contextul epidemiei de coronavirus.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - \ CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - "Nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați. Ne aflăm în plin război!"

Clienții persoane fizice ale căror venituri sunt afectate temporar de efectele pandemiei de Covid-19 pot beneficia de amânarea la plată pentru 1-3 rate. Clienții care au nevoie să beneficieze de astfel de măsuri trebuie să contacteze banca la adresă de mail dedicată - impreuna@brd.ro - sau să contacteze banca online, în secțiunea special creată pe site.

Companiile micro, care au cifra de afaceri sub 1 milion de euro, și clienții Persoane Fizice Autorizate care sunt afectați temporar de efectele pandemiei de Covid-19, pot beneficia de prelungirea cu 3 luni a facilităților de credit pe termen scurt care expiră în următoarele 3 luni și amânarea ratelor împrumuturilor pe termen mediu și lung, pentru o perioadă de până la 3 luni. Pentru aceste facilități trebuie să contacteze responsabilii lor de clientelă prin e-mail sau telefon.

EY Webinar COVID-19 Impactul asupra continuității afacerilor – provocări și pârghii juridice și fiscale de redresare CITEȘTE ȘI EY Webinar COVID-19 Impactul asupra continuității afacerilor – provocări și pârghii juridice și fiscale de redresare

“Am construit împreună cu clienții noștri până acum și vom fi alături de ei și mai departe. Le oferim acum clienților care se confruntă cu dificultăți, soluții pentru a reduce efortul de rambursare. Vom depăși acest moment împreună”, a declarat Radu Topliceanu, Directorul General Adjunct al BRD Groupe Société Générale, responsabil pentru activitatea Retail.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Măsurile pregătite de Guvern: Credite garantate 90% și cu dobânda subvenționată pentru companii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Măsurile pregătite de Guvern: Credite garantate 90% și cu dobânda subvenționată pentru companii

BRD mai anunță și că amână cu 30 de zile termenul de plată pentru extrasele emise în perioada 24 martie – 23 aprilie 2020. Amânarea se face atât pentru plata ratei, în cazul cardurilor de credit care au această opțiune, cât și pentru suma minimă obligatorie. Clienții pot rambursa suma în acest interval de 30 de zile dacă își doresc și dacă situația financiară le permite, sau pot aștepta extrasul următor când se va actualiza obligația de plată a acelei luni.

Totodată, banca extinde cu 30 de zile perioada de grație pentru plata noilor cumpărături. Astfel, toate achizițiile făcute cu plata integrală, fără rate, după data de 24 martie vor beneficia de dobânda zero în perioada de grație extinsă.

Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

Pentru cardurile de credit cu plata în rate, va fi extins numărul ratelor fără dobândă de la 6 la 18. Extinderea se aplică pentru toate cumpărăturile făcute la comercianții (magazine fizice sau online) de oriunde din lume, din 24 martie până pe 31 mai 2020. Clienții pot alege opțiunea de rate extinse chiar în momentul plății sau, ulterior, printr-un simplu SMS.

Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză CITEȘTE ȘI Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză

BRD le recomandă clienților să folosească în această perioadă canalele alternative pentru a evita aglomerările în interiorul agențiilor băncii. Între 16 martie și 16 iunie 2020, banca oferă gratuit operațiunile realizate prin platformele de online banking MyBRD Net și MyBRD Mobile.

Măsuri în ajutorul clienților cu dificultăți temporare la plata ratelor au mai anunțat și CEC Bank, ING, Banca Românească, Raiffeisen și Banca Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
covid 19
epidemei
rate banci
suspendare rate banci
brd