ULTIMA ORĂ ING Bank a majorat la 35% avansul la creditele ipotecare, una dintre cele mai ridicate rate necesare pentru obținerea unui împrumut dintre băncile mari

ULTIMA ORĂ ING Bank a majorat la 35% avansul la creditele ipotecare, una dintre cele mai ridicate rate necesare pentru obținerea unui împrumut dintre băncile mari
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 19 mai 2020

ING Bank România a crescut de la 15 la 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard, practicând acum una dintre cele mai ridicate rate necesare pentru obținerea unui împrumut dintre băncile mari, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

ING a modificat de mai multe ori în ultimii cinci ani avansul minim solicitat pentru împrumuturi. Banca olandeză crescuse avansul la 25% în mai 2016 pentru creditele ipotecare, în contextul adoptării Legii privind darea în plată, însă la fel ca restul băncilor a revenit la valorile mai mici până la startul crizei COVID 19.

Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Banca majorase în 2017 și avansul la creditele Prima Casă de la 5 la 10%. Ponderea mai mare a avansului raportat la valoarea ipotecii a fost redusă din nou la 5% pentru împrumuturile pe o perioadă de până la 25 de ani.

Băncile cer un avans care pornește, în general, de la 15% pentru împrumuturile standard, însă media la care acordă efectiv creditele este mai ridicată.

Valoarea medie a ponderii creditului în garanție (loan to value) era de 74% pentru împrumuturile ipotecare acordate în trimestrul 4 din 2019 și de 72% pentru întregul portofoliu de credite ipotecare, arată datele BNR.

EXCLUSIV Senatorul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, are un vot intern în PSD pentru preluarea șefiei ASF. Care sunt raporturile de forțe în Parlament și la ce să ne așteptăm CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Senatorul Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, are un vot intern în PSD pentru preluarea șefiei ASF. Care sunt raporturile de forțe în Parlament și la ce să ne așteptăm

Un nivel ridicat al garanției este corelat cu o rată mai mică de neperformanță a împrumuturilor. Pe de altă parte, clienții au acces mai greu la creditare, din moment ce trebuie să economisească mai mult pentru a-și permite finanțarea unei părți din achiziția imobiliară din resurse proprii.

ING prognozează o scădere a economiei de 5,5% în acest an, pe fondul efectelor pandemiei, și o revenire parțială anul viitor.

Băncile estimau, înainte de criză, o creștere a prețului locuințelor în primul trimestru din acest an. În aprilie, prețurile apartamentelor la nivel național au scăzut însă cu 1,7%, după o creștere de 1,8% în martie.

Populația avea împrumuturi pentru locuințe de la bănci 83,1 miliarde de lei în martie. Segmentul ipotecar a avut cea mai mare creștere după criza financiară din 2008-2010, fiind susținut și de programul Prima Casă unde avansul a fost de doar 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
credit ipotecar
avans credit ipotecar