Băncile ar trebui să plătească bonusuri în acțiuni, nu în numerar

Băncile ar trebui să plătească bonusuri în acțiuni, nu în numerar
scris 20 iun 2019

Câteva bănci din zona euro nu au respectat reglementările Băncii Centrale Europene și au plătit bonusuri în numerar și nu în acțiuni sau alte instrumente financiare, a afirmat joi Andrea Enria, președintele noii agenții de supervizare bancară (Mecanismul unic de supervizare - SSM) din cadrul BCE.

Regulile adoptate după criza financiară - plafonarea bonusurilor și cât de mult din compensație este plătită în numerar - au sprijinit obiectivul autorităților de reglementare de a forța băncile să nu-și asume riscuri. Din cauza complexității schemelor de compensare, băncile încă pot majora primele acordate celor care își asumă riscuri oferind prea puține detalii privind plata, a explicat Andrea Enria la o conferință desfășurată la Dublin, scrie Agerpres.

STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni CITEȘTE ȘI STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni

Acesta susține că este de competența guvernelor să decidă "dacă cerințele legale sunt respectate" pentru a lua în considerare atenuarea restricțiilor și a plafonării bonusurilor la băncile care au beneficiat de sprijinul financiar al statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bonusuri
bce