BCE nu va reduce dobânda la depozite în următoarele nouă luni

BCE nu va reduce dobânda la depozite în următoarele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) nu va reduce și mai mult dobânzile în următoarele nouă luni, conform majorității traderilor intervievați luni de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Vineri, principalele burse globale au pierdut aproximativ 2.000 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană. Aceste turbulențe de pe piețele financiare globale au sporit așteptările privind noi măsuri de relaxare cantitativă ce ar urma să fie anunțate de principalele bănci centrale.

Dar 11 dintre cei 19 traderi chestionați de Reuters au estimat că dobânda la depozite, care se aplică băncilor care stochează lichiditățile în exces la BCE pentru o perioadă de 24 de ore, va fi menținută la minus 0,40% în următoarele nouă luni.

Doi traderi se așteaptă la o reducere a dobânzii cu zece puncte de bază în următoarele trei luni, iar șase traderi previzionează o reducere în următoarele șase luni.

În acest moment există nemulțumiri crescute în rândul băncilor europene față de dobânzile negative percepute de BCE pentru depozitele constituite de băncile comerciale. În prezent, BCE aplică o dobândă negativă de minus 0,40% băncilor care stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, în ideea de a încuraja băncile să relanseze creditarea și astfel să susțină creșterea economică. În replică, unele bănci se plâng că, având în vedere perspectivele sumbre ale economiei mondiale, există o cerere slabă de credite în condițiile cerute de bănci și nu au alte opțiuni decât să stocheze lichiditățile.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi