Bitcoin a revenit peste pragul psihologic de 30.000 de dolari

Bitcoin a revenit peste pragul psihologic de 30.000 de dolari
scris 21 iul 2021

Bitcoin a revenit miercuri peste 30.000 de dolari, după ce ieri a scăzut sub acest prag psihologic pentru prima dată după 22 iunie, trăgând în jos întreaga piață a criptomonedelor.

Cea mai populară criptomonedă crește cu peste 6%, tranzacționându-se la circa 31,600 de dolari. Intraday, moneda a atins un maxim de 31.712 dolari, arată datele Coinbase.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Revenirea rapidă peste 30.000 de dolari este privită cu optimism de susținătorii criptomonedei, în contexul în care unii analiști considerau că o coborâre a bitcoin sub acest nivel-suport ar declanșa un val masiv de vânzări.

Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoare de la maximul istoric de circa 65.000 de dolari atins în primăvară.

Declinul a fost influențat și de înăsprirea reglementărilor globale, mai ales de măsurile dure anunțate în China.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Și Comisia Europeană a anunțat marți că vrea interzicerea tranzacțiilor anonime cu Bitcoin și alte criptomonede în Uniunea Europeană, parte a unui pachet mai larg de reforme în domeniul combaterii spălării banilor și a finanțării terorismului. Comisia a prezentat, marți, un pachet ambițios de propuneri legislative menite să consolideze normele UE privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului (CSB/CFT), prin care vizează, printre altele, instituirea unei noi autorități UE pentru combaterea spălării banilor, AMLA, precum și extinderea normelor din domeniu în sectorul criptoactivelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
pret bitcoin