Bitcoin a scăzut față de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni

Bitcoin a scăzut față de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2019

Bitcoin a scăzut miercuri față de dolar la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, după ce directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a exprimat îndoieli că proiectul criptomonedei Libra va funcționa, în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul bitcoin pe platforma Bitstamp din Luxembourg a atins în timpul tranzacțiilor de miercuri cel mai redus nivel de la jumătatea lunii mai, de sub 7.300 de dolari, fiind ulterior tranzacționat în declin cu 6,95%, la 7.471 de dolari pe unitate, scrie News.ro.

Zuckerberg a recunoscut în timpul audierii în Comisia pentru servicii financiare din Camera reprezentanților că nu știe dacă Libra va funcționa. Dar a încercat să convingă parlamentarii că Facebook nu va susține nicio măsură a Libra Association, care reunește 21 de membri, între care firme de investiții și organizații non-profit, de lansare a monedei digitale până când aceasta nu va răspunde satisfăcător tuturor îngrijorărilor autorităților de reglementare.

Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe CITEȘTE ȘI Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe

”Bitcoin a scăzut rapid imediat după începerea audierii. În prezent, există un sentiment tot mai puternic că am putea să nu vedem niciodată Libra funcționând, iar acest lucru ar fi un regres pentru întreg spațiul criptomonedelor”, a spus Edward Moya, analist senior la OANDA, în New York.

Libra ar urma să fie o monedă digitală garantată prin rezerve formate din active reale, între care depozite bancare și obligațiuni guvernamentale pe termen scurt și deținute de o rețea de custozi. Structura are rolul să crească încrederea și să stabilizeze prețul.

Planurile au fost analizate intens de autoritățile de reglementare, îngrijorate de impactul acestora asupra sistemului financiar, datele private ale utilizatorilor și posibila folosire a Libra pentru spălare de bani și finanțarea terorismului.

Bitcoin a avut o tendință descendentă în a doua jumătate a acestui an, coborând cu circa 47% față de dolar, de la sfârșitul lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
mark zuckerberg