Bitcoin, cea mai lungă perioadă de creșteri din 2019. Criptomoneda a atins un nivel record de peste 28.000 de dolari

Bitcoin, cea mai lungă perioadă de creșteri din 2019. Criptomoneda a atins un nivel record de peste 28.000 de dolari
scris 28 dec 2020

Bitcoin a înregistrat cel mai lung șir de aprecieri zilnice din 2019 încoace, consemnând record după record. Astfel, cea mai populară criptomonedă a depășit duminică, pentru prima dată de la lansare, prețul de 28.000 de dolari.

Potrivit datelor CoinDesk, moneda a atins duminică un nivel record de circa 28.352 de dolari pe unitate. Astfel, valoarea de piață a monedelor bitcoin a depășit 500 de miliarde de dolari, conform Coinmarketcap.

Părerile analiștilor și traderilor sunt împărțite în ceea ce privește evoluția viitoare a bitcoin. Unii analiști consideră că un val de corecții este iminent după raliul recent, în timp ce alții estimează că moneda ar putea atinge 100.000 de dolari.

Industria jocurilor video, urcare puternică în acest an, peste veniturile combinate din cinematografie și sporturi. Pandemia a ținut oamenii în casă, inclusiv la jocuri video CITEȘTE ȘI Industria jocurilor video, urcare puternică în acest an, peste veniturile combinate din cinematografie și sporturi. Pandemia a ținut oamenii în casă, inclusiv la jocuri video

"Părerea mea este că suntem aproape de vârf, dar am putea vedea totuși un preț de 30.000 de dolari. Ar trebui în mod cert să asistăm și la o scădere, dar probabil că aceasta nu va fi așa severă ca în trecut. Am putea vedea scăderi de doar 10%-15%", afirmă Vijay Ayyar, director de dezvoltare la platforma de criptomonede Luno, citat de Bloomberg.

Bitcoin a avut, anul acesta, o evoluție impresionantă și a doborât record după record. În martie, moneda se tranzacționa la un preț circa 5.000 de dolari.

Pe 17 decembrie, bitcoin a atins în premieră pragul psihologic de 20.000 de dolari. Ziua următoare, criptomoneda a atins un nou record, de aproape 24.000 de dolari.

Sâmbăta aceasta, moneda a trecut, în premieră, pragul psihologic de 25.000 de dolari.

Unii investitori rămân totuși reticenți, după experiența din 2017-2018. În decembrie 2017, bitcoin a urcat la un maxim istoric de aproape 20.000 de dolari. Prețul criptomonedei s-a prăbușit brusc la începutul lui 2018 și a continuat declinul pe parcursul anului, pe care l-a încheiat la un preț de sub 4.000 de dolari. De altfel, bitcoin a rămas sub 4.000 de dolari până al finele lunii martie 2019.

Cei care susțin că lucrurile vor fi diferite de această dată își argumentează poziția și prin faptul că jucători importanți au început să investească în bitcoin ca răspuns la volatilitatea de pe burse.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
monede digitale
bitcpin pret
record bitcoin