BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 10-a oară consecutiv

BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 10-a oară consecutiv
scris 3 oct 2019

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat, joi, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a 10-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Totodată, BNR a decis menținerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit și la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilității de creditare, scrie News.ro.

Sorina Pintea, întrebată dacă se mai dă \ CITEȘTE ȘI Sorina Pintea, întrebată dacă se mai dă "șpagă" în spitale: Nivelul a scăzut

În plus, consiliul de administrație al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Aceasta este a 10-a oară când BNR decide menținerea ratei dobânzii la 2,50%.

Ultima dată când BNR a decis creșterea ratei dobânzii de politică monetară, de la 2,25% la 2,50% pe an, a fost în 7 mai 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bnr
dobanda