BRD depășește pragul de 1 miliard de euro pentru operațiunile de factoring din 2017

BRD depășește pragul de 1 miliard de euro pentru operațiunile de factoring din 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2018

A treia cea mai mare bancă din România, din punct de vedere al valorii activelor, BRD, a anunțat joi că afacerile din operațiuni de factoring au atins pragul de 1,1 miliarde euro în 2017, la o cotă de piață de 24%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe o piață dinamică, cu creșteri de la an la an - 13% în 2017, 10% în 2016 - BRD a raportat un avans de 38% a volumelor derulate prin operațiuni de factoring și supply chain financing, scrie News.ro.

”Banca a înregistrat o evoluție pozitivă (+23%) atât în ceea ce privește operațiunile de factoring intern, care reprezintă 80% din totalul portofoliului, cât și în ceea ce privește factoringul internațional, în special în zona operațiunilor de factoring de export (+41%)”, se arată în comunicat.

Statul poate fi dat în judecată pentru că a diminuat pensia privată prin tăierea contribuției la Pilonul 2 CITEȘTE ȘI Statul poate fi dat în judecată pentru că a diminuat pensia privată prin tăierea contribuției la Pilonul 2

Portofoliul BRD continuă să fie axat pe operațiuni de factoring fără regres, cu preluarea riscului de neplată asupra debitorilor cedați, acestea reprezentând 90% din portofoliu, incluzând în această categorie și operațiunile de reverse factoring sau supply chain financing.

”O caracteristică majoră a anului 2017 a fost dezvoltarea puternică a programelor de tip supply chain financing, care au generat volume în creștere cu 124% față de anul 2016. Acest lucru demonstrează că piața este deschisă spre soluții care aduc beneficii ambilor parteneri comerciali, fie că vorbim despre vânzător sau despre cumpărător, în calitatea sa de debitor cedat”, se arată în comunicat.

Prin astfel de operațiuni, vânzătorul obține o finanțarea imediată a creanțelor sale, cu impact asupra cashflow-ului și bilanțului companiei, iar plătitorul își poate optimiza la rândul său capitalul, prin termene de plată extinse, potrivit BRD.

Pentru derularea acestor tranzacții, fluxul operațional este simplificat și bazat în principal pe schimbul de documente și informații în format electronic.

”Operațiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluții integrate front-end - back- end, care facilitează atât accesul clienților la operațiuni, cât și un modul dedicat programelor supply chain financing. Avem de asemenea în vedere optimizarea întregului flux, pornind de la solicitarea clientului pana la aprobarea facilității și derularea efectivă a operațiunilor”, a declarat Anca Dogaru, director adjunct, Global Transaction Banking.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
factoring