Britanicii au economisit mai mult în 2016 față de anul trecut, semn al incertitudinilor provocate de Brexit

Britanicii au economisit mai mult în 2016 față de anul trecut, semn al incertitudinilor provocate de Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2016

Britanicii au economisit mai mult în 2016 față de anul trecut, semn al incertitudinilor provocate de Brexit, potrivit datelor publicate de Asociația Bancherilor Britanici, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Depozitele personale au crescut în noiembrie cu 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele 11 luni, creșterea a fost de 32,4 miliarde de lire sterline, față de un avans de 19,8 miliarde de lire în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Investitorii și populația au fost influențați de votul de la referendumul din iunie pentru ieșirea din Uniunea Europeană, care a determinat Banca Angliei să reducă dobânzile la un minim record de 0,25%.

În timp ce economia britanică a rezistat bine până acum, majoritatea analiștilor anticipează o încetinire a activităților în 2017, companiile așteptând clarificări privind viitorul relațiilor țării cu Uniunea Europeană, cel mai mare bloc comercial din lume.

”Am văzut că în special depozitele personale au crescut mai puternic în ultimele luni, oamenii preferând să păstreze banii în absența unor oportunități de investiții cu randamente ridicate”, a spus Rebecca Harding, economist șef al asociației.

Moneycorp: Volatilitatea leului în raport cu dolarul american și francul elvețian va fi mai ridicată în 2017 CITEȘTE ȘI Moneycorp: Volatilitatea leului în raport cu dolarul american și francul elvețian va fi mai ridicată în 2017

Datele arată o scădere de 9% a creditelor pentru locuințe aprobate, față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele 11 luni, aprobările au scăzut cu 4%.

Prețurile locuințelor vor înregistra o creștere modestă în 2017, în condițiile încetinirii creșterii economice și a accelerării inflației, potrivit unui raport separat publicat de furnizorul de credite ipotecare Halifax.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
economisire