BT și CEC Bank, primele bănci care au introdus Serviciul Plăți Instant. BCR ar putea adera în septembrie - octombrie

BT și CEC Bank, primele bănci care au introdus Serviciul Plăți Instant. BCR ar putea adera în septembrie - octombrie
scris 22 apr 2019

Serviciul Plăți instant, care asigura transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci, a fost lansat luni, Banca Transilvania și CEC Bank fiind primele două instituții financiare care au introdus în oferta lor acest serviciu.

Banca Comercială Română ar putea adera la Serviciul Plăți Instant la sfârșitul lunii septembrie sau început de octombrie, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Transfond, Sabin Carantină, precizând că numărul băncilor care vor adera la sistem va ajunge la cinci în acest an.

Confirmare: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra CITEȘTE ȘI Confirmare: Lanțul austriac Cineplexx cumpără cinematograful din Băneasa Shopping City de la Gabriel Popoviciu, aflat la Londra

Conform unui comunicat al Transfond și al băncilor, Serviciul Plăți Instant asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365). Valoarea individuală a unei plăti executate prin Plăți Instant se încadrează sub 50.000 de lei.

Utilizatorii finali (consumatori, autorități, business-uri, etc.) vor putea utiliza serviciul Plăți Instant pe măsura înrolării băncilor (sau altor prestatori de servicii de plăți) cu care aceștia lucrează, în infrastructura interbancară pentru plăți de retail în timp real.

Serviciul a fost dezvoltat de Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăti) și Banca Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți).

viewscnt
Afla mai multe despre
plati instant
bcr
bt
cec bank