Bursa de pe Wall Street a închis puternic în urcare

Bursa de pe Wall Street a închis puternic în urcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Indicii bursieri americani au închis marți în creștere puternică, susținuți de datele peste așteptări privind prețurile producției industriale și de ieftinirea petrolului, după creșterile puternice precipitate de invazia Rusiei în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones a avansat cu 1,82%, S&P 500 s-a apreciat cu 2,14%, iar Nasdaq Composite, cu 2,92%.

Investitorii au continuat să monitorizeze evoluțiile din Ucraina și s-au pregătit pentru ședința de politică monetară de două zile a Rezervei Federale americane, care ar trebui să se încheie miercuri cu o creștere a dobânzii de referință pentru prima dată din 2018, scrie MarketWatch.

Bursa s-a oprit brusc. Volume mici, oscilații minore și impas al impulsului de revenire CITEȘTE ȘI Bursa s-a oprit brusc. Volume mici, oscilații minore și impas al impulsului de revenire

Indicele prețurilor de producție din SUA a crescut cu 0,8% în februarie, sub avansul de 0,9% prognozat de economiștii intervievați de The Wall Street Journal. Rata anuală a rămas neschimbată la 10%, cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

În timp ce datele ar putea liniști temerile traderilor legate de inflație, analiștii consideră că este puțin probabil ca acestea să modifice politicile Fed, banca centrală americană fiind așteptată, să anunțe, astăzi, o majorare de un sfert de punct procentual a dobânzii de referință.

Contractele futures pe acțiunile americane și indicii bursieri europeni se apreciau miercuri dimineață, după ce China a promis măsuri pentru stabilizarea piețelor, afectate de un val de vânzări agresive în ultimele săptămâni.

China a anunțat politici menite să stimuleze piețele financiare și creșterea economică, încercând să calmeze temerile legate de provocările legate de sectorul imobiliar aflat în dificultate, de listările în străinătate și de măsurile de reglementare vizând companiile din tehnologie, potrivit Bloomberg.

Acțiunile din China și Hong Kong au fost sub presiune - pierzând aproximativ 1,5 trilioane de dolari luni și marți - în parte din cauza speculațiilor că legăturile Beijingului cu Rusia cresc riscul unei reacții din partea SUA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
fed
rusia
ucraina