Bursele europene cresc, susținute de piața londoneză, după surpriza provocată de alegerile britanice

Bursele europene cresc, susținute de piața londoneză, după surpriza provocată de alegerile britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2017

Principalii indici bursieri europeni evoluează în creștere, vineri, susținuți de titlurile britanice, pe fondul deprecierii lirei după surpriza provocată de alegerile britanice, în care conservatorii premierului Theresa May nu au obținut majoritatea în Parlament, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele londonez FTSE 100 este în urcare cu 0,7%, după un avans de până la 1% consemnat pe parcursul ședinței, scrie News.ro.

Pe alte piețe, indicele german DAX 30 crește cu 0,48%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,44%.

Lira sterlină este în coborâre cu 0,58%, la cel mai redus nivel din ultimele șapte săptămâni, de sub 1,27 dolari pe unitate.

Exporturile României au urcat în aprilie cu 1,5%, dar importurile au avansat cu 5% CITEȘTE ȘI Exporturile României au urcat în aprilie cu 1,5%, dar importurile au avansat cu 5%

Deprecierea lirei face mai atractive acțiunile companiilor multinaționale listate în indicele FTSE 100, întrucât contribuie la vânzările lor datorită prețurilor mai atractive.

Între aceste companii, titlurile producătorului de bunuri de lux Burberry Group au urcat cu 2,3%, iar cele ale furnizorului de materialer de construcții CRH cu 1,9%.

În schimb, companiile cu operațiuni concentrate pe piața britanică au fost afectate puternic de rezultatul alegerilor, limitând creșterea indicelui Stoxx 600, care avansează cu 011%. Pe ansamblul săptămânii, indicele se îndreaptă spre un declin de 0,8%.

Între acțiunile britanice incluse în Stoxx 600, titlurile dezvoltatorului mobiliar Berkeley Group Holdings scad cu 4,3%, Metro Bank cu 4% și cele ale retailerului Next cu 3,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
theresa may