Bursele europene scad din cauza acțiunilor companiilor IT și a incertitudinilor din Marea Britanie

Bursele europene scad din cauza acțiunilor companiilor IT și a incertitudinilor din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2017

Bursele europene au început săptămâna în scădere, trase în jos de acțiunile companiilor din sectorul tehnologiei și de așteptarea de către investitori ca guvernul britanic să găsească o soluție de a funcționa fără o majoritate clară în Parlament, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în declin cu 1%, singura componentă în creștere fiind cea a companiilor din sectorul petrolului și  gazelor, scrie News.ro

Componenta companiilor tehnologice a Stoxx 600 a scăzut cu 3%, după un declin puternic al acestui segment la bursa de pe Wall Street, vineri, care a continuat luni în Asia și Europa.

Indicele Nasdaq Composite a scăzut vineri, la New York, cu 1,8%, iar componenta tehnologică a S&P 500 cu 2,7%.

”Mare parte din creșterea pieei americane de capital din 2017 s-a bazat pe succesul și apetitul investitorilor pentru acțiuni Facebook, Alphabet, Amazon, Netflix și Apple, care au avansat cu 27%-34% în acest  an. Cât poate fi susținută această creștere rămâne de văzut”, a afirmat David Buik, analist la Panmure Gordon, într-o notă adresată clienților.

Acțiunile Apple au scăzut luni, în timpul tranzacțiilor electronice ale bursei din New York, cu 2%, după ce au fost retrogradate pentru a doua într-o săptămână, de către Mizuho Securities, de la cumpără la neutru.

Erste a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României în 2017, la 5,1% CITEȘTE ȘI Erste a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României în 2017, la 5,1%

La Frankfurt, acțiunile Apple au scăzut cu până la 5,5%.

În cadrul indicelui Stoxx 600, furnizorii Apple au fost loviți puternic. Acțiunile producătorului austriac de cipuri AMS au scăzut cu 7,8%, STMicroelectronics cu 6,9%, iar Dialog Semiconductor cu 5,4%.

La Londra, în cadrul indicelui FTSE 100, acțiunile Micro Focus International au coborât cu 2,7%, iar Sage Group cu 2,2%.

Indicele FTSE 100 este afectat și de așteptarea de către investitori a evenimentelor legate de guvernul britanic, după ce alegerile de joia trecută au dus la un Parlament fără o majoritate clară.

Premierul Theresa May a lucrat la formarea unui guvern minoritar sprijinit de Partidul Unionism Democratic din Irlanda de Nord, iar luni urma să se întâlnească cu parlamentari, pe fondul criticilor  legate de decizia de a organiza alegeri în care Partidul Conservator a pierdut majoritatea în Camera Comunelor.

Alegerile anticipate  au avut loc înainte de termenul de 19 iunie stabilit pentru începerea negocierilor pentru Brexit cu Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
companii it