Bursele europene scad, trase în jos de de petrol, gaze și acțiunile financiare și tehnologice

Bursele europene scad, trase în jos de de petrol, gaze și acțiunile financiare și tehnologice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Bursele europene sunt în scădere, miercuri, trase în jos de acțiunile companiilor de petrol și gaze, financiare și tehnologice, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 este în declin cu 0,65%, continuând pierderile din ședința precedentă, provocate de declinul cotațiilor petrolului, scrie News.ro.

Componenta companiilor din industria petrolului a indicelui Stoxx 600 a scăzut cu până la 0,7%, iar în prezent este în coborâre cu 0,49%.

La Londra, indicele FTSE 100 este în coborâre cu 0,15%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris este în scădere cu 1,11%, iar DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 0,66%.

EXCLUSIV Mircea Ursache (ASF): Consiliul ar trebui să-și asume mai multă responsabilitate. N-am venit la sanatoriu, la aer curat! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mircea Ursache (ASF): Consiliul ar trebui să-și asume mai multă responsabilitate. N-am venit la sanatoriu, la aer curat!

Acțiunile Whitbread, proprietarul Costa Coffee și al lanțului hotelier Premier, sunt în coborâre cu 5,5%. Acțiunile Provident Financial au scăzut cu 16%, după ce furnizorul de credite a emis un avertisment referitor la profitul ajustat.

Petrolul WTI, de referință pe piața americană, este în declin cu 0,1%, la 43,43 dolari pe baril, după un declin de 2% consemnat marți.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, scade cu 0,2%, la 45,92 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
scadere
petrol