CEC Bank a vândut peste 1.300 de credite finanțate din surse externe

CEC Bank a vândut peste 1.300 de credite finanțate din surse externe
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2016

Banca de stat CEC Bank a anunțat, vineri, că a acordat peste 1.300 de credite din surse externe de finanțare, în valoare de peste 700 milioane lei, 80% dintre ele fiind accesate de întreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) din industrie, comerț, servicii și construcții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Plafonul disponibil pentru acordarea de credite din surse externe este de peste 900 milioane euro (echivalent lei), acestea putând fi accesate în lei sau euro pe termene maxime de 12 ani, la costuri dintre cele mai avantajoase”, a declarat președintele-director general al CEC, Bank Radu Grațian Ghețea, citat într-un comunicat al băncii, scrie News.ro.

Principalii finanțatori externi ai CEC Bank sunt Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul European de Investiții (FEI) și Swiss Contribution. Din cele peste 250 de finanțări acordate în primele luni ale anului, o pondere semnificativă o au creditele din surse BEI (circa 65%) și cele din instrumentul financiar JEREMIE (circa 30%).

Dincolo de banii necesari companiilor pentru dezvoltare sau pentru susținerea activităților curente, CEC Bank urmărește și menținerea și/sau crearea de locuri de muncă sau sprijinirea tinerilor antreprenori și a tinerilor angajați. Astfel, în cadrul programului româno-elvețian au fost menținute, doar în acest an, peste 750 de locuri de muncă și au fost create peste 100 de noi slujbe.

Băncile poloneze PKO și Alior au depus oferte de preluare a diviziei locale a Raiffeisen CITEȘTE ȘI Băncile poloneze PKO și Alior au depus oferte de preluare a diviziei locale a Raiffeisen

Banca de stat CEC Bank, a șasea bancă din România după active, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), în creștere cu 42% față de nivelul înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren în favoarea concurenților, cota de piață după active reducându-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arată datele BNR.

CEC Bank este deținută integral de stat prin Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec
credite