Companiile germane din România susțin sistemul de pensii administrate privat

Companiile germane din România susțin sistemul de pensii administrate privat
scris 23 mai 2018

Un sistem de pensii bazat pe economisire cum este Pilonul II reprezintă o necesitate, dacă avem în vedere evoluția demografică a României, confirmată de prognozele realizate de organisme internaționale, susține Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Pilonul II de pensii din România a generat rezultate foarte bune de la înființare până în prezent, arată, într-un comunicat, AHK Romania. În condiții de costuri reduse și de maximă siguranță pentru participanți, românilor care economisesc prin Pilonul II le este garantată valoarea contribuțiilor nete virate pe parcursul perioadei de economisire, indiferent de evoluțiile piețelor financiare.

În sistemul de pensii Pilon II din România economisesc în prezent peste 7 milioane de persoane, în numele cărora sunt administrate peste 8,9 miliarde de euro.

Viorel Ștefan, despre Pilonul II de pensii: Nu există niciun alt proiect, există doar foarte multă preocupare în dezbaterea publică, ceea ce mă bucură. Guvernul nu a inițiat niciun demers in sensul modificării regimului la Pilonul II CITEȘTE ȘI Viorel Ștefan, despre Pilonul II de pensii: Nu există niciun alt proiect, există doar foarte multă preocupare în dezbaterea publică, ceea ce mă bucură. Guvernul nu a inițiat niciun demers in sensul modificării regimului la Pilonul II

"Fondurile de pensii și banii pe care îi administrează în sistem privat au, de asemenea, o importanță deosebită pentru piețele financiare locale. O economie modernă și avansată care să ajungă la o convergență reală cu țările din vestul Europei are nevoie de piețe financiare sofisticate, lichide și stabile. Acest deziderat ar fi foarte greu de realizat în absența fondurilor de pensii administrate privat și a investițiilor pe termen lung pe care acestea le fac. Aceste fonduri sunt și unii dintre cei mai importanți deținători de titluri de stat românești, având un rol extrem de important în finanțarea activității curente a statului și fiind un furnizor esențial de lichiditate pe termen scurt. România este o țară cu o piață financiară slab dezvoltată și niveluri reduse de economisire. Doar existența unor investitori instituționali cum sunt fondurile private de pensii poate aduce stabilitatea de care piața financiară locală va avea nevoie pentru a se dezvolta în viitor", mai spun oamenii de afaceri.

Camera de Comerț reprezintă interesele a circa 600 de companii germane și este cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
pilon 2
pensii private
ahk romania