De la olimpiade la Wall Street: Sportivii care devin brokeri

De la olimpiade la Wall Street: Sportivii care devin brokeri
scris 22 aug 2016

Patinatori artistici, luptători de arte marțiale și jucători de hockey se află între sportivii care după medaliile obținute la olimpiade se folosesc de recunoașterea internațională și de spiritul lor concurențial pentru dezvoltarea unor cariere pe Wall Street, relatează Reuters.

Emily Samuelson a concurat la cel mai înalt nivel ca patinatoare artistică, de-a lungul unei cariere de 15 ani, din care s-a retras după Olimpiada din 2010 de la Vancouver. Dar, ca mulți alți olimpici, nu a câștigat suficient pentru a-și acoperi cheltuielile, scrie News.ro.

Părinții ei au cheltuit 50.000 de dolari pe an pentru sportul ei, investiție pe care a încercat să o returneze prin trei sferturi din câștigurile ei. Restul banilor i-a economisit și investit.

Samuelson, în vârstă de 26 de ani, știe că mulți dintre prietenii ei olimpici au probleme cu banii și a văzut o oportunitate pentru cariera sa, după patinaj.

În prezent, Samuelson este între olimpicii care lucrează la mari bănci de pe Wall Street în domeniul administrării averilor, cu speranța că reputația lor sportivă îi va impresiona pe clienți.

UBS Wealth Management Americas, Bank of America's Merrill Lynch și Morgan Stanley au printre angajații lor mai mulți sportivi olimpici.

”Am devenit dependentă de economisire și am început să investesc de la 14 ani. În mediul olimpic lipsește consultanța financiară onestă”, a spus Samuelson, în prezent consultant financiar la Merrill Lynch în Michigan.

Google renunță la aplicațiile pentru Chrome CITEȘTE ȘI Google renunță la aplicațiile pentru Chrome

Cheri Lytle, director pentru strategie și dezvoltare la Merrill Lynch, a spus că olimpici ca Samuelson atrag și prin tinerețea și etica lor în muncă.

Companiile de brokeraj au angajat mii de stagiari în ultimii ani pentru formarea unei noi generații de consultanți, dar circa jumătate dintre aceștia au renunțat, potrivit presei.

Olimpicii sunt dedicați muncii în echipă și sunt oameni competitivi, care au avut deja succes în carieră, deseori înainte de 30 de ani.

Samuelson și alți doi olimpici au arătat că le place cultura competitivă a Wall Street, ca și câștigurile care sunt mai mari și mai stabile față de cele pe care le-ar putea oferi carierele lor sportive.

După câștigarea unei medalii de argint la Taekwondo (un stil de arte marțiale n.r.), la Olimpiada de la Beijing din 2008, partenerul de antrenament al lui Mark Lopez i-a sugerat acestuia să își caute o carieră pe Wall Street.

”Nu pot lupta la nesfârșit”, și-a spus Lopez, înainte de a se angaja la UBS în Houston, în funcția de consultant financiar, în 2011.

Samuelson a explicat că prezența olimpică i-a deschis ușile pentru clienți, care au devenit mai interesați să discute după ce au aflat de trecutul său sportiv.

Lopez vede și el valoarea promoțională a succesului său sportiv. În fotografia sa de pe site-ul UBS el își etalează medalia de argint de la olimpiadă.

Între clienții lui Lopez, în vârstă de 34 de ani, se află și fratele și sora sa, Steve și Diana, ambii medaliați la olimpiade.

Confesiunea unei menajere de lux CITEȘTE ȘI Confesiunea unei menajere de lux

Lopez ar dori să lucreze cu mai mulți campioni olimpici dar știe că puțini îndeplinesc standardele UBS referitoare la averile clienților.

Comitetul Olimpic al Statelor Unite oferă tuturor olimpicilor asigurări de sănătate, dar bursele încasate de fiecare sportiv depind de disciplina sportivă și pot varia de la 6.000 de dolari la zeci de mii de dolari pe an.

Chiar și sportivii celebri, care au contracte profitabile de sponsorizare și profesionale, au deseori probleme în planificarea viitorului.

”Un sportiv obișnuit are o carieră de 15-20 de ani și se pensionează la 60 de ani”, a spus Jordan Waxman, consultant financiar la firma HighTower HSW, care lucrează în mare parte cu sportivi cu averi de cel puțin 30 de milioane de dolari, între care și olimpici.

Waxman a arătat că clienții săi sunt concentrați doar pe jocul următor, mai puțin pe pensionare.

David Emma, un jucător profesionist de hockey care a participat la Olimpiada din 1992, a spus că a pierdut 80% din economii în bula tehnologică, întrucât consultantul său financiar a plasat majoritatea portofoliului în sectorul IT.

Pierderea a decimat economiile făcute de Emma de-a lungul unei cariere de 10 ani și l-a obligat să se implice într-o carieră de manager al averilor, mai întâi la Merrill Lynch și ulterior la HighTower.

Emma oferă în prezent consultanță unor 35 de jucători profesioniști de hockey, golf și tenis, între care mai mulți olimpici.

viewscnt
Afla mai multe despre
brokeri
wall street